Ttela

Aliev vill ersätta Elmander

- KARL ANDERSSON 0520-42 26 00 karl.andersson@ttela.se

Alibek Aliev har fått stort förtroende i inledninge­n på sin sejour i Örgryte IS. Nu hoppas han kunna fylla upp tomrummet efter Johan Elmanders avsked. – Jag hoppas kunna göra en lika bra eller bättre säsong än vad Elmander gjorde förra året, säger Vänersborg­ssonen.

Alibek Aliev fick sin fotbollsfo­stran i Vänersborg­s FK, innan han senare tog steget vidare till toppklubba­r som Elfsborg och CSKA Moskva. Under fjolårssäs­ongen var han på lån från den ryska storklubbe­n CSKA till superettan-klubben Gais, där han stod för en godkänd säsong med tre fullträffa­r på sitt konto.

NÄR LÅNET VAR avslutat var Aliev åter i Moskva-klubbens ägo, innan Gais ärkerival tillika seriekonku­rrent Örgryte IS köpte loss honom permanent i februari månad.

En flytt som innebär att Alibek för första gången på ett bra tag kommer in i säsongen med en ordentlig försäsong i ryggen.

– När jag kom till Gais inför förra säsongen var det med typ en vecka kvar till att serien drog i gång. Nu har jag fått träna upp mig och lärt känna mina lagkamrate­r både som spelare och personer lagom till seriestart, säger 21-åringen, som säger följande om sin första tid i Öis-dressen.

– Vi har haft en stark försäsong då vi stundtals har spelat väldigt bra fotboll. För egen del har jag inte riktigt kommit till än, utan småskador har gjort att jag egentligen bara kunnat spela fullt ut mot Fredriksta­d (0-1) och IFK Göteborg (0-1).

IFÖR INSATSEN den sistnämnda matchen, som för övrigt var Örgrytes genrep inför superettan­säsongen som drar i gång borta mot Varberg på tisdag, fick han och laget stort beröm då ÖIS förlorade ett jämnt Göteborgs-derby med 0-1.

– Jag älskar att spela stora matcher, och upplever själv att jag blir två-tre gånger bättre i de matcherna. Jag spelade bra och hade några lägen som jag kunde ha satt, men utdelninge­n kommer snart. Som lag gjorde vi en väldigt bra match och förtjänade inte att förlora, hävdar Aliev, som till den här säsongen får det ärofyllda uppdraget att ersätta exlandslag­smannen och Öis-ikonen Johan Elmander, som efter en skadefylld säsong i Örgryte 2017 valde att lägga skorna på hyllan.

– Det är en rolig uppgift att få ersätta honom, han var en stor spelare. Han fick mycket kritik för att folk inte tyckte att han var så bra som de hade hoppats förra säsongen, men jag tycker att han gjorde det bra. Jag hoppas kunna göra en lika bra, eller bättre, säsong än vad Elmander gjorde förra året.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden