Ttela

VIF:S genrep tog slut efter en halvlek

- KARL ANDERSSON 0520-42 26 00 karl.andersson@ttela.se

Det blev bara 45 minuters spel i Vänersborg­s IF:S genrep till den kommande helgens säsongspre­miär. Den mållösa matchen avbröts i paus på grund av planstrul. – Man skulle kunna tro att det är ett aprilskämt, säger tränaren Frank Rosendahl.

VIF:S trupp fick sig en rejäl överraskni­ng när man kom fram till Göteborg för möte med seriekonku­rrenten Hisingsbac­ka. Hemmalaget hade nämligen glömt att boka plan och domare, varför matchen fick dras i gång tidigare utan assisteran­de domare.

Efter att den första halvleken var över så var lagen därför tvungna att byta plan, och tanken var då att den andra akten skulle äga rum på Hisingsbac­kas träningspl­an.

GÄSTERNA FRÅN VÄNERSBORG ansåg dock inte att planen var spelduglig och fick medhåll från domaren. Därmed blev det bara en halvleks spel i försäsongs­avslutning­en för VIF.

– Det är katastrof, jag orkar knappt prata om det, säger en smått bedrövad Frank Rosendahl efter matchen och vidareutve­cklar:

– Det är ändå division 2-nivå, någon form av ordning borde man ju räkna med. Nu har vi förberett oss hela påsken för den här matchen, gick upp tidigt imorse och åkte till Göteborg. Det är klart att man blir förbannad när något sånt här sker då. Planen de ville spela den andra halvleken på hade stora isvallar på flera ställen så det var inte ett alternativ att spela där. Kommer ni försöka boka in en ny träningsma­tch innan seriestart­en?

– Nä, vi har premiär på lördag så det blir lite tajt. Vi får nöja oss med den halvlek vi fick i dag.

Den halvlek fotboll som spelades då? Nej, inte heller den var något glädjeämne ur Vif-synpunkt.

– Vi var absolut inte bra. De kunde definitivt ha gjort ett par mål på oss. Vi hade dock 0-0 i paus och såg fram emot att kunna förbättra vårt spel i den andra halvleken, berättar Rosendahl.

”Det är katastrof, jag orkar knappt prata om det”

FRANK ROSENDAHL Tränare VIF

 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? FÖRBANNAD. Vif-tränaren Frank Rosendahl var allt annat än glad efter att träningsma­tchen mot Hisingsbac­ka fick avbrytas efter en halvlek då planen var för dålig. Arkivbild.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE FÖRBANNAD. Vif-tränaren Frank Rosendahl var allt annat än glad efter att träningsma­tchen mot Hisingsbac­ka fick avbrytas efter en halvlek då planen var för dålig. Arkivbild.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden