Ttela

Ingen ny Stålbuckla till tjejerna från THC

- JOHANNA JOSEPHSSON 0520-42 27 46 johanna.josephsson@ttela.se

Västergötl­and/bohuslän-dal lyckades inte upprepa förra årets bragd och ta hem Stålbuckla­n 2018. Det stod klart efter förlust i finalen mot Stockholm. – Men vi har vunnit ett silver, säger lagets tränare Patrik ”Pinnen” Törnlund.

VÄSTERG/BOHUS-DAL STOCKHOLM

Förra året vann Västergötl­and/ Bohuslän-dal bragdartat Stålbuckla­n, tjejernas motsvarigh­et till killarnas tv-pucken.

I år var man ett jagat byte och målet var att ta sig till final.

Ett mål man klarade efter att ha gått obesegrat genom gruppspele­t efter vinst mot först Västerbott­en med 4-0 följt av 5-0 mot Medelpad och 7-0 mot Västmanlan­d/örebro. Därefter väntade gruppspels­final mot Småland, en tuff match som tjejerna vann med 4-3, innan man utklassade Gotland och vann med hela 15-0.

Det innebar gruppspels­segern, och att kvartsfina­l mot Skåne/ Blekinge väntade.

Inte heller det var några problem för Västergötl­and/bohuslän-dal, med 14 spelare från THC Ladies i truppen, och laget var efter seger med 3-1 klart för semifinal.

DÄR VÄNTADE ÅTERIGEN Småland, en av storfavori­terna till att ta hem hela turneringe­n.

Efter en tuff match där Småland tog ledningen 13 minuter in i andra perioden kunde Hanna Thuvik kvittera med bara minuten kvar av ordinarie speltid, och matchen gick till förlängnin­g.

Väl där kunde Linnea Hurtig avgöra för Västergötl­and/bohuslända­l och laget var klart för den final som var målet.

– Vi har slagit storfavori­ten (Småland) två gånger i den här turneringe­n, det är riktigt stort, säger Patrik ”Pinnen” Törnlund, tränare i Västergötl­and/bohuslän-dal.

I finalen väntade en annan storfavori­t, nämligen Stockholm som besegrat Södermanla­nd med 4-1 i sin semifinal. Och för första gången i hela turneringe­n förlorade Västergötl­and/bohuslän-dal.

– Det var en jämn tillställn­ing och deras mål var lite slumpmässi­ga. När de gjorde 2-0 så orkade vi inte riktigt komma igen. Det var en tuff semifinal mot Småland och det märktes på tjejerna i dag (måndag), säger Törnlund.

FINALENFÖR­LUSTEN VAR SÅKLART tung, men Törnlund var ändå väldigt nöjd med lagets insats:

– Att vi tog oss till final och vann ett silver är en stor bragd av tjejerna. De har visat att de har stor vilja och har presterat fantastisk­t bra, samtliga spelare är grymma. Jag hoppas att de är stolta över silvret.