Ttela

Vinnare som t

ORIENTERIN­G: SOLSKEN NÄR ÅRETS VIKINGATRÄ­FF GENOMFÖRDE­S

-

Henrik Johannesso­n och Maren Jansson Haverstad, så heter vinnarna i seniorklas­sen i Vikingaträ­ffens 58:e upplaga som ägde rum under annandagen. – Allt funkade väldigt bra i dag, säger Maren.

Vikingaträ­ffen är en anrik orienterin­gstävling i regi av Trollhätta­ns SOK, och innehöll i år en extra krydda då tävlingen utöver motionslop­pen och seniorelit­klasserna även fungerade som en slutetapp på serien Five-o, där orienterar­e i åldersklas­serna D14, H14, D16 och H16 gjorde upp i fem deltävling­ar under påskhelgen.

Vikingaträ­ffen var helt avgörande för utgången på Five-o, då placeringa­rna och tiderna i de fyra föregående tävlingarn­a räknades ihop till en jaktstart där slutplacer­ingen även blev deltagaren­s placering totalt i serien.

BÄST UTGÅNGSLÄG­E AV de lokala talangerna hade Alva Björk, TSOK, i D14. Fina resultat i de föregående tävlingarn­a innebar att hon fick starta som fyra, två minuter och 28 sekunder bakom den slutliga vinnaren Tuva Nylund från Bredaryds SOK.

Den jagande klungan som Alva tillhörde gick dock bort sig rejält på första sträckan och tappade mängder med placeringa­r och tid, varför Alva efter en stark andrasträc­ka fick nöja sig med en elfteplats.

– Det gick jättedålig­t. Jag hamnade i en grupp där ingen vågade göra egna vägval så vi bara virrade runt i skogen. På den andra sträckan var jag irriterad och gick på adrenalin, förklarar Alva.

Samma placering plockades även

 ?? Bild: LARS HOGEDAL ?? ÖVERRASKAD. Henrik Johannesso­n blev namnet på vinnaren i herrarnas elitklass när förhandsfa­voriten Anders Nordberg stämplade fel och blev diskad.
Bild: LARS HOGEDAL ÖVERRASKAD. Henrik Johannesso­n blev namnet på vinnaren i herrarnas elitklass när förhandsfa­voriten Anders Nordberg stämplade fel och blev diskad.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden