Ttela

Metoo är en fantastisk rörelse

-

Svar till Inte bara kvinnor är offer, 6 april

Hej, ung och oskyldig kille! Det är inte så kul att bli utsatt för sexuella trakasseri­er/bli våldtagen för att sen få utredninge­n nedlagd eftersom att ord står mot ord och brott inte går att styrka. Det finns stora luckor i systemet ännu. Jag rekommende­rar dig att förkovra dig lite i ämnet – våldtäktsr­ättegångar, ”Flickan och skulden” av Katarina Wennstam är en bra start. Du säger att vi litar mer på varandra om vi inte ”anklagar varandra hit och dit”.

Att våga berätta att man har blivit utsatt (vilket INTE är så enkelt att våga göra på grund av skam) och sedan bli anklagad för att ljuga av människor med ditt resonemang, skapar det tillit tycker du? Jag litar sällan på främmande killar, för jag vet vad både jag och mina vänner blivit utsatta för som sedan inte lett till något straff. Om du vet att Gösta har snott din plånbok men Gösta sen inte blir dömd för det för att det inte går att styrka att Gösta tagit den, har Gösta då inte tagit din plånbok? Blir du inte frustrerad och ledsen då? Över att Gösta nöjt kan gå vidare och säga att du har ljugit när du VET att Gösta rånat dig? Självklart ska ingen bli oskyldigt utpekad, och det händer otroligt sällan. Du kan vara lugn. Gör du inget så kommer du inte bli anklagad för något.

Metoo är en fantastisk rörelse som har uppmärksam­mat hur mycket som pågår både öppet och i det dolda. Vi är trötta på att bli misstrodda och utsatta nu. Trött tjej

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden