Ttela

Stal kort och köpte champagne – döms

- LARS CARLSSON

En 25-årig man från Trollhätta­n fick tag på ett bankkort som en annan kroggäst tappat. Mannen köpte drinkar och champagne för drygt 2 000 med kortet. Nu döms han för bedrägeri och försök till bedrägeri.

Det var i april förra året som mannen festade loss på en krog i Trollhätta­n. En krogvakt uppmärksam­made mannens störiga beteende och hörde sig för med att andra kroggäster, som vittnade om att mannen beställde en massa alkohol i baren och bjöd runt. En anställd i baren kunde också bekräfta att mannen köpt bland annat två flaskor champagne och en drink.

När man konfronter­ade mannen höll han först i ett gult bankkort och en champagnef­laska. Men sedan hade han slängt ifrån sig kortet. När en annan man försökte ge kortet till 25-åringen ville han inte ta emot det.

På det gula kortet stod det ett kvinnonamn. Kvinnan hade också varit kund på krogen och märkte att kortet hade fallit ut hennes ficka. Först senare upptäckte hon att pengarna, 2 779 kronor totalt, hade försvunnit. Pengarna har använts för att köpa alkoholen visade det sig.

Mannen förnekar brott och säger samtidigt att han inte minns så mycket av kvällen på grund av berusning. Tingsrätte­n finner dock att vittnenas berättelse bekräftar att 25-åringen kommit över kortet och inte av misstag använt det för att handla med. Han döms därmed för tre fall av bedrägeri och ett fall av försök till bedrägeri till villkorlig dom och dagsböter.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden