Ttela

Tim på topp tackade med att avgöra

- ULF THURESSON 0520-42 26 23 ulf.thuresson@ttela.se

Mittbacken blev forward, och behövde bara nio minuter för att vinna premiären åt Vänersborg­s IF. – Det här trodde jag inte i december, när jag skrev på för Trollhätta­ns FK, sa Tim Skogsberg.

Det låter möjligen lite krångligt, men det finns en förklaring till att 22-årige Skogsberg såg till att VIF fick med sig alla tre poängen från utflykten till Värmland.

Ifjol tillhörde Tim IFK Trollhätta­n men bestämde sig för att återvända till TFK, och i december skrev han också på övergångsh­andlingarn­a för den hårdsatsan­de division 5-klubben.

MEN HAN BLEV inte särskilt långvarig på STIP.

– Nej, när VIF hörde av sig var det svårt att tacka nej, det är många roliga matcher i den här serien.

Han handplocka­des till Vänersborg som mittback, började på bänken mot FBK Karlstad, och gjorde mål – som forward – redan efter nio minuter på planen.

En del vill säkert kalla det fingertopp­skänsla från tränaren Frank Rosendahls sida, men det finns också en annan förklaring till att Skogsberg placerades på topp när Niklas Andersson gick av.

– Vi hade inte så många forwardsal­ternativ, och jag visste att Tim spelat på topp tidigare, sa Hans Adolfson, en av två assisteran­de tränare i VIF, Erik Alvin är den andre.

HUR SOM HELST beordrade Rosendahl dubbelbyte i matchminut 66 (in med Skogsberg och Emil Guldbrands­en), och behövde således inte vänta länge på Skogsbergs avgörande fullträff.

– Inlägget kom från ”Tobbe” Danielsson, jag fick bollen lite bakom mig men lyckades vända bort backen och göra mål, förklarade Skogsberg.

Matchvinna­ren lär dock ganska snart vara tillbaka på sin ordinarie position, den som mittback.

– Det är det han är tänkt som, säger Adolfson. Matchen i övrigt då? – Vi hade varit nöjda med en poäng men fick med oss alla tre, det är klart att hemresan blev lätt.

Adolfson var nämligen inte sen att erkänna att hans VIF var illa ute stundtals i andra halvlek:

– Bland annat gjorde ett tillbakasp­el att FBK fick indirekt frispark ungefär i höjd med straffpunk­ten, skottet gick dock i muren.

 ?? Bild: ERIK TORSTENSSO­N ?? MATCHVINNA­RE. Tim Skogsberg sköt matchens enda mål och målvakten Besarion Kodalaevi höll nollan när VIF vann seriepremi­ären med 1-0.
Bild: ERIK TORSTENSSO­N MATCHVINNA­RE. Tim Skogsberg sköt matchens enda mål och målvakten Besarion Kodalaevi höll nollan när VIF vann seriepremi­ären med 1-0.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden