Ttela

Fotbollshj­ärnorna har tänkt klart

- ULF THURESSON 0520-42 26 23 ulf.thuresson@ttela.se

William Lundin och Issa Daoud i ena ringhörnan, Tobias Karnevi-jonas Björk i den andra. Nu har hjärnorna bakom FC Trollhätta­n och Skoftebyns IF tänkt klart inför måndagens glödheta derby.

Både FC Trollhätta­n och Skoftebyn gjorde sista träningen under söndagen och lade därefter upp strategin till den match som gör första omgången av division 2 Norra Götaland komplett. Vad man kom fram till? Det fick vi inte veta. Åtminstone inte mycket. – Det lutar åt att vi spelar med fyrbacksli­nje, resten sparar vi till matchen, sa FCT:S Lundin.

Och Jonas Björk var lika hemlighets­full:

– MEN VI hoppas kunna visa ett Skoftebyn som ni kanske inte är vana vid att se. En blandning av hårt arbete och en utveckling av vårt eget spel, alla ska veta vad de ska göra när vi har bollen.

HUR LAGEN FORMERAS således ännu så länge höljt i dunkel, men ett par slutsatser kan Ttela-sporten ändå dra på egen hand.

... Som att FCT kommer till spel utan Johan Lundgren, spelmotorn på mittfältet. Johan är nämligen avstängd efter en incident i sista kvalmatche­n mot Lund i höstas.

... och att Skoftebyn får klara sig utan skadade mittbacken Anders Senften, kanske borta hela vårsäsonge­n om det vill sig illa.

– Det är klart att det är ett kännbart avbräck, vi har ju tappat både Erik Johansson och David Bryngelsso­n sen förra säsongen, konstatera­r Björk.

”Det lutar åt att vi spelar med fyrbacksli­nje, resten sparar vi till matchen” WILLIAM LUNDIN

FC Trollhätta­n

”En blandning av hårt arbete och en utveckling av vårt eget spel”

JONAS BJÖRK Skoftebyns IF

BÅDE FCT:S LUNDIN och Skoftebyns Björk tog förresten chansen att spionera på Stenungsun­d-nordvärmla­nd (2-1) i lördags.

– Det passade bra, vi möter Nordvärmla­nd på lördag, säger Lundin.

Skoftebyn får däremot vänta till omgång 8 (26 maj) innan man gör resan till Nyvallen i Ambjörby.

 ?? Bild: STEFAN BENNHAGE ?? FÖRSTA DERBYT 1. William Lundin kliver direkt in i hetluften, seriepremi­ären innebär också första derbyt för honom som tränare för FC Trollhätta­n.
Bild: STEFAN BENNHAGE FÖRSTA DERBYT 1. William Lundin kliver direkt in i hetluften, seriepremi­ären innebär också första derbyt för honom som tränare för FC Trollhätta­n.
 ?? Bild: CHRISTER LINDGREN ?? FÖRSTA DERBYT 2. Jonas Björk kliver direkt in i hetluften, seriepremi­ären innebär också första derbyt för honom som tränare för Skoftebyn.
Bild: CHRISTER LINDGREN FÖRSTA DERBYT 2. Jonas Björk kliver direkt in i hetluften, seriepremi­ären innebär också första derbyt för honom som tränare för Skoftebyn.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden