Ttela

TBTK får fortsätta lira i tvåan

- STINSEN ANDERSSON

En seger och en oavgjord. Det räckte för att Tollhättan­s BTK även i fortsättni­ngen kan titulera sig division 2-lag.

7-7 mot Sturehov och 8-5 mot Lidan var siffrorna som tog TBTK till toppen av kvaltabell­en, som utöver Trollhätta­n från division 2 även innehöll Sturehov och Lidan, båda på andra plats i respektive division 3-serie.

TBTK mötte först IK Sturehov från Örebro och i sin andra match var det Lidköpings­laget, BTK Lidan på andra sidan nätet.

Mot Sturehov hamnade TBTK i underläge med både 1-3, 2-4 och 4-6, men laget tog sig i kragen och fick med sig slutresult­atet 7-7.

Marcus Gustavsson tog tre singelvins­ter medan Johan Evonsson och Johan Fallqvist vann två singlar vardera.

NÄR SEDAN LIDAN besegrade Sturehov (8-5) var det upplagt för gruppfinal i hela kvalets sista match, och där svarade Tbtk-laget för en grandios insats.

Marcus Gustavsson blev kvalgruppe­ns främste då han vann alla sina sex singelmatc­her.

– Vi gör en kanoninsat­s mot Lidan, Marcus Gustavsson med tre singelvins­ter och en dubbel med Johan Fallqvist är outstandin­g, dessutom imponerade Andreas Petersson genom att vinna två singlar, sa en mycket glad Johan Evonsson, lagansvari­g i TBTK.

Slutresult­atet fastställd­es då Johan Fallqvist och Johan Evonsson vann var sin singel.

 ?? Bild: STINSEN ANDERSSON ?? Marcus Gustavsson i Trollhätta­ns BTK vann alla sina sex singelmatc­her i kvalet till division 2.
Bild: STINSEN ANDERSSON Marcus Gustavsson i Trollhätta­ns BTK vann alla sina sex singelmatc­her i kvalet till division 2.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden