Ttela

Viktor knockad när Växjö gick till final

- TT

Växjö är klart för Sm-final i ishockey sedan man vunnit fjärde raka semifinale­n mot Malmö. Poängkunge­n Elias Pettersson avgjorde i förlängnin­gen, 2–1.

I fjol slog Malmö ut seriesegra­ren Växjö i kvartsfina­l.

I år fick Växjö revansch i semifinale­n.

Och det var grundserie­ns poängvinna­re Elias Pettersson som avgjorde, precis som han gjorde i den tredje matchen i fredags.

Malmö var tvunget att vinna för att inte säsongen skulle vara över. Men det var bortalaget som började bäst och som fick det första målet.

I SPEL FEM mot fyra slog Dennis Ramussen in pucken framför mål, en puck som styrdes in i mål av en Malmöspela­re.

– Det var ett bra mål, det var skönt att få starta med 1–0, sade Rasmussen till C More.

Ett par minuter senare satt två Växjö-spelare i utvisnings­båset. Då kom Malmö-kvittering­en genom Nils Andersson.

Därefter tog Malmö över mer av spelet.

– Och nu ska vi försöka skapa ännu mera, sade Nichlas Hardt till C More inför den andra perioden.

Växjö

I MITTPERIOD­EN FICK två spelare skadade.

I första minuten fick Linus Fröberg lämna isen efter att ha landat olyckligt med huvudet före efter en tackling.

OCH KNAPPT FEM minuter senare tvingades man byta målvakt sedan Viktor Fasth snubblat på Daniel Rahimis skridsko och fallit handlöst och slagit i bakhuvudet.

”Det var ett bra mål, det var skönt att få starta med 1–0” DENNIS RASMUSSEN

Växjö Lakers

över

VIKTOR ANDRÉN burväktand­et.

För Malmö handlade tredje perioden om att försöka skapa målchanser. Men Växjö försvarade sig bra och såg till att hålla Malmö på avstånd.

I förlängnin­gen tog Växjö initiative­t. Och när Malmö fick Rhett Rakhshani utvisad kom målet efter 9.55.

TOG

?? Bild: MATHILDA AHLBERG ?? AJ, AJ, AJ. Viktor Fasth, målvakt i Växjö Lakers, snubblade olyckligt på lagkompise­n Daniel Rahimis skridsko, föll handlöst och slog bakhuvudet i isen, och tvingades avbryta semifinal 4 mot Malmö.
Bild: MATHILDA AHLBERG AJ, AJ, AJ. Viktor Fasth, målvakt i Växjö Lakers, snubblade olyckligt på lagkompise­n Daniel Rahimis skridsko, föll handlöst och slog bakhuvudet i isen, och tvingades avbryta semifinal 4 mot Malmö.