Ttela

Vinnaren: ”Jag fattade ingenting”

DRÖMVINST: SAMI RANTILA VANN NÄRA TRE MILJONER

- ANNIE GRANZELL 0521-57 59 09 annie.granzell@ttela.se

”Har det verkligen hänt?”

SAMI RANTILA Miljonär

Tv-programmet Postkodlot­teriet är här, närmare bestämt i Vargön. Orten har därmed fått flera nya miljonärer. En av dem heter Sami Rantila. TTELA följde med tv-programmet­s team när Sami skulle överraskas med blommor och guldkuvert under måndagsför­middagen.

Vi samlas några hundra meter från Sami Rantilas jobb på Tenggrenst­orpsområde­t i Vänersborg. Kamerateam­et gör sig redo och på given signal tar The Poodles-profilen Christian ”Kicken” Lundqvist täten och kameran rullar.

TÄTT BAKOM HÄNGER vi på. Vi kliver över tröskeln till företaget Artfex som tillverkar hundburar till bilar. Sami Rantila har jobbat här i två år och är allt i allo på arbetsplat­sen. Just när vi kommer står han vid en maskin i lokalerna och svetsar. Han ser chockad ut när ”Kicken” kliver fram och börjar fråga honom vad han gör, om han skulle vilja resa någonstans och om han längtat efter honom någon gång.

– Jag trodde inte att det var sant när de kom. Det enda jag såg var Kicken med hårsvallet och tänkte att har det verkligen hänt, säger Sami Rantila när chocken har lagt sig.

NÄR ”KICKEN” BER Sami dra ut checken ur det gyllene kuvertet så skakar hela Sami. Men han tar i och drar fram 2 807 022 miljoner kronor. Arbetskamr­aterna jublar och är snabba fram för att krama om sin kollega. TTELA får en pratstund med den nyblivna miljonären en stund senare när tv-teamet gjort sitt.

– Jag blev så överraskad och fattade ingenting. Har det verkligen hänt? Vi har pratat länge hemma om att ta ett lån för att renovera köket men nu tror jag att vi skippar lånet, skrattar han.

Under tiden kameran rullade fick Sami ringa upp sambon för att berätta nyheten. Det blev en kort samtal.

– Jag tror inte att hon förstod när jag ringde. Hon blev nog väldigt chockad. Hon ringde ju upp en gång till efter en stund och skrek, säger Sami.

MEN DET VAR nära det inte blev några pengar. För en tid sedan sa Sami upp sina Postkodlot­ter eftersom de kostade en del. Men eftersom lotterna fortfarand­e gäller en tid efter så blev han ändå en av de lyckliga vinnarna.

– Jag får ju tänka efter om jag fortfarand­e ska vara med eller inte, säger han.

Vad han ska göra med pengarna förutom att renovera köket är klart.

– Resa. Jag och familjen tycker om att resa och vi har pratat om Thailand flera gånger, jag vet att barnen vill åka dit. Jag har tyckt att det varit lite för dyrt men nu kanske jag kan tänka om, säger han.

Vi säger grattis till Sami och är på väg att lämna hans arbetsplat­s. Han själv ska dock jobba klart hela dagen.

– Men vi ska fira med skumpa i kväll, skrattar han.

 ??  ?? FÖRSTA MÖTET. Sami Rantila från Vargön överrumpla­des på jobbet i Vänersborg av tv-teamet och Christian ”Kicken” Lundqvist, vintutdela­re från Postkodlot­teriet.
FÖRSTA MÖTET. Sami Rantila från Vargön överrumpla­des på jobbet i Vänersborg av tv-teamet och Christian ”Kicken” Lundqvist, vintutdela­re från Postkodlot­teriet.
 ?? Bild: STEFAN BENNHAGE ?? MILJONÄR. På måndagen överraskad­es Sami Rantila från Vargön av tv-teamet från Postkodlot­teriet. Med sig hade de en guldcheck av fin valör.
Bild: STEFAN BENNHAGE MILJONÄR. På måndagen överraskad­es Sami Rantila från Vargön av tv-teamet från Postkodlot­teriet. Med sig hade de en guldcheck av fin valör.
 ?? Bild: STEFAN BENNHAGE ??
Bild: STEFAN BENNHAGE
 ??  ?? GLÄDJE. Arbetskamr­aterna på Artfex i Vänersborg var glada och snabba att gratulera den nyblivna miljonären.
GLÄDJE. Arbetskamr­aterna på Artfex i Vänersborg var glada och snabba att gratulera den nyblivna miljonären.
 ??  ?? CHECKEN. Sami Rantila från Vargön var en vinnarna denna dag och fick 2,8 miljoner kronor på kontot. Det skulle han fira med skumpa.
CHECKEN. Sami Rantila från Vargön var en vinnarna denna dag och fick 2,8 miljoner kronor på kontot. Det skulle han fira med skumpa.
 ??  ?? CHOCK. Sami Rantila har svårt att ta in att han precis vunnit nära tre miljoner kronor.
CHOCK. Sami Rantila har svårt att ta in att han precis vunnit nära tre miljoner kronor.
 ??  ?? TV-TEAMET. Inslagspro­ducent Isak Ljunghorn leder inspelning­en för ett av två team denna dag i Vänersborg.
TV-TEAMET. Inslagspro­ducent Isak Ljunghorn leder inspelning­en för ett av två team denna dag i Vänersborg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden