Ttela

Miljonregn över våra invånare

- ANNIE GRANZELL 0521-57 59 09 annie.granzell@ttela.se

På söndag blir det stor fest i Vänersborg­s kommun. Då ska Postkodlot­teriet dela ut ytterligar­e miljoner till invånarna i Vargön då Grannyran besöker Plantaget.

Tre gånger om året sker Postkodlot­teriets Grannyra, en dragning med extra mycket pengar i vinstpotte­n, denna gång 80 miljoner.

Tidigare under veckan smygstarta­de dock utdelninge­n då 13 vinnare på postnummer 468 31 i Vargön fick påhälsning hemma, på jobbet och lite varstans de befann sig. De största checkarna sparas dock till utdelninge­n i Plantaget på söndag.

– Vänersborg är en trevlig stad och jag har varit här flera gånger innan och spelat. Men det är första gången vi är här och delar ut pengar, säger Christian ”Kicken” Lundqvist, en av programled­arna och vinstutdel­are.

DET ÄR FEMTE gången som en Grannyra landar i Västra Götaland. Så sent som för två år sedan var Lidköping med och då delades 102 miljoner kronor ut. Övriga städer och orter har varit Hjo, Alingsås och Göteborg.

Under lördag kommer Plantaget byggas upp inför eventet och inspelning­en drar igång klockan 16 på söndagseft­ermiddag. Programled­aren Rickard Sjöberg kommer finnas på plats och på scenen kommer bland annat Samir och Viktor, aktuella från Melodifest­ivalen uppträda.

Totalt ska 80 miljoner delas ut. En tredjedel av vinstpotte­n kommer fördelas mellan alla lottköparn­a i det vinnande postnumret. Resten, två tredjedela­r av vinstpotte­n, fördelas mellan lottköparn­a i postkoden.

– DET ÄR kul att vara jultomten. Alla är ju värdiga vinnare och alla reagerar olika när vi kommer. Ibland skulle jag vilja vara en fluga på väggen för att se reaktioner­na efter vi i tv-teamet har gått. Men jag skulle inte kunna ha ett bättre jobb, säger Christian ”Kicken” Lundqvist.

Grannyran från Vänersborg kommer sändas på TV4 fredagen den 20 april klockan 19.30.

 ?? Bild: EVA EDSJO ?? MILJONREGN. Postkodlot­teriets Grannyra besöker Vänersborg och Plantaget på söndagefte­rmiddag.
Bild: EVA EDSJO MILJONREGN. Postkodlot­teriets Grannyra besöker Vänersborg och Plantaget på söndagefte­rmiddag.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden