Ttela

Löfven ger M

STOCKHOLM: HÅRDA OMDÖMEN OM RYSSLAND EFTER NERVGIFTAT­TACKEN

-

Både statsminis­ter Stefan Löfven (S) och Storbritan­niens premiärmin­ister Theresa May är hårda i sina omdömen om Ryssland efter nervgiftat­tacken i Salisbury. Ryska diplomater har utvisats och eventuella ytterligar­e steg diskuteras, enligt Löfven.

– Vi måste hålla den möjlighete­n öppen, sade Löfven på en pressträff med May efter ett timslångt samtal under den brittiska premiärmin­isterns snabbvisit i Stockholm.

LÖFVEN FORTSÄTTER ATT ge sitt oreservera­de stöd till Storbritan­niens premiärmin­ister Theresa May i utredninge­n om nervgiftat­tacken i Salisbury. Och så länge Ryssland inte svarar på frågor som ställts måste ytterligar­e åtgärder vara ett handlingsa­lternativ, enligt Löfven. May tackade Löfven för att han snabbt var ute och fördömde det misstänkta ryska dådet mot exspionen Sergej Skripal och dennes dotter för en tid sedan.

– Det svenska fördömande­t av mordförsök­en i Salisbury var avgörande för att skapa västerländ­sk enighet om saken, säger hon.

Enligt May kan attacken ses som en del av ett mönster av fientliga handlingar från rysk sida, som försök att störa och påverka val i andra länder, attacker som den i Salisbury som utmanar internatio­nell lag samt uppbacknin­gen av den syriska Assad-regimen.

Den brittiska premiärmin­istern noterar att Ryssland pekade finger mot Sverige efter mordförsök­en i ett ”befängt försök att förvanska sanningen”.

 ??  ?? ENIGA. Statsminis­ter Stefan Löfven (S) och Storbritan­niens premiärmin­ister Theresa May håller pressträff efter
ENIGA. Statsminis­ter Stefan Löfven (S) och Storbritan­niens premiärmin­ister Theresa May håller pressträff efter

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden