Ttela

Ay sitt stöd

- LARS LARSSON/TT

Enligt May finns inga andra rimliga förklaring­ar än att Ryssland ligger bakom mordförsök­en.

ÄVEN BREXIT HAR förstås diskuterat­s under de båda ledarnas möte.

– Det är positivt att förhandlin­garna så långt varit framgångsr­ika, säger Löfven – och konstatera­r samtidigt att många svårighete­r återstår lösa.

May vill ha ett ”bredare och mer ingående” handelsavt­al med EU än vad EU har med något annat land. Det gjorde hon klart också timmarna före mötet med Löfven vid en pressträff efter ett möte med den danske statsminis­tern Lars Løkke Rasmussen i Köpenhamn.

May ser Danmark och Sverige som välvilliga medlemslän­der vad gäller att få till ett så bra avtal som möjligt med EU, utan onödiga han- delshinder, när britterna lämnar unionen om knappt ett år.

” Det svenska fördömande­t av mordförsök­en i Salisbury var avgörande för att skapa västerländ­sk enighet om saken.”

THERESA MAY, Storbritan­niens premiärmin­ister

SEDAN EU OCH Storbritan­nien nyligen kom överens om riktlinjer för utträdesfö­rhandlinga­rna har det från flera håll inom EU ställts frågor om när britterna ska bli mer konkreta om vad de egentligen vill. De anses inte ha talat klarspråk om det ännu.

Den danske statsminis­tern underströk att han vill se dansk bacon och smör säljas i brittiska butiker även efter brexit, liksom de brittiska produkter som han stöter på i danska hyllor.

– Men det är alldeles för tidigt att prata om kompromiss­er, sade Lars Løkke Rasmussen och tillade att det också finns en prislapp för britterna att lämna den inre marknaden i EU.

 ?? Bild: JONAS EKSTRÖMER/TT ?? överläggni­ngarna i Rosenbad.
Bild: JONAS EKSTRÖMER/TT överläggni­ngarna i Rosenbad.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden