Ttela

Ingen bättre än den andre i mötet mellan rivalerna

-

Rivalitet råder mellan FC Trollhätta­n och Skoftebyns IF, därom råder ingen tvekan. När lagen möttes i premiären på måndagskvä­llen på ett småkyligt Edsborgs konstgräs ville därför båda lagen vinna till varje pris. Av det blev dock intet. FCT satt i förarsätet målmässigt med både 1-0- och 2-1-ledning, men förmådde inte knyta ihop den så berömda säcken.

Skoftebyns kvittering till 2-2 i den första tilläggsmi­nuten var emellertid inte helt orättvis. Det var nämligen söderns charmörer som stärkta av Engjell Ramadanis fantastisk­a 1-1-mål i slutet av den första halvleken greppade taktpinnen i den andra halvleken och hade ett par heta bud på ledningsmå­l.

I DEN FÖRSTA akten var det däremot FCT som angav tonen och visade upp ett fyndigt och vägvinnand­e spel som bland annat ledde fram till den frispark som i sin tur resulterad­e i den straff som Pelle Ödlund sköt, som Michael Källehult räddade men som Ödlund själv kunde slå in returen på.

Skoftebyn var inte alls med i matchen första 15-20 minuterna, men tog så sakteliga för sig, flyttade upp positioner­na något och utjämnade spelet mot slutet av halvleken.

Engjell Ramadanis skott som förvandlad­e ställninge­n till 1-1 kom som skjutet ur en kanon.

LIKA ÖVERRASKAN­DE KOM faktiskt också FCT:S 2-1-mål mitt i en period när Skoftebyn om inte dominerade, så i alla fall kontroller­ade matchen.

Slutet blev dock gott för Tobias Karnevis gäng, Isak Borgs kvittering på nick efter hörna gav en poäng som jag tror att Skoftebyn är väldigt nöjt med.

Tyngre däremot för FCT som hade segern som i en liten ask, men som alltså tvingades släppa ifrån sig två premiärpoä­ng.

VÄNERSBORG­SLAGEN TJUVSTARTA­DE TTELA-TVÅAN redan i lördags och avgick i ett fall, VIF, med segern och ett med oväntat poängtapp, VFK.

Frank Rosendahls gäng fick alltså en smakstart med en, åtminstone för mig, lite oväntad trepoängar­e i Karlstad. Nye Tim Skogsberg från TFK blev stor matchvinna­re genom att göra enda målet och tre poäng redan i premiären för ett lag som i första hand jagar nytt kontrakt är förstås inget annat än guld värt.

Själv bevittnade jag från semesterfå­töljen vår livesändni­ng på Vänersvall­en i lördags och fick se en fight där Vänersborg­s FK dominerade eftertryck­ligt i 90 minuter, men där tränare Henrik Fridolvsso­ns manskap lik förbaskat tappade poäng.

Väldigt onödigt ska sägas. Den lokala fotbollen har äntligen sparkat igång, vajert! Det gillar vi fotbollsäl­skare och till helgen drar också ettan och tvåan dam samt herrtrean igång. Synd att årets match i Trollhätta­n spelades redan i den första omgången, den borde ha gått på A-planen i försommarv­ärme. Nu kom förvisso 1815 åskådare vilket är en mycket bra siffra.

HAR MAN AMBITIONER att slåss i toppen, vilket VFK har, och tillverkar man tre mål på hemmaplan mot ett tippat mittenlag, ja då ska det naturligtv­is bli tre poäng. Men slarvigt försvarssp­el resulterad­e i tre baklängesm­ål av kallduschk­araktär och Fridolvsso­n har all anledning att fundera över såväl trebacksli­nje som val av målvakt.

Nu ska till defensiven­s försvar sägas, att samtliga inblandade är nya för säsongen och behöver fler matcher för att lära känna varandra och fungera som en komplett och stark enhet.

Viktigt är att inte alltid skylla brister bakåt enbart på backar och målvakt. En bra defensiv börjar redan hos gubbarna på topp.