Ttela

Vm-guldet till lag Edin: ”Vår tur nu”

- TT

De svenska curlingher­rarna utklassade Kanada med 7–3 i Vm-finalen och fick revansch på finalförlu­sten i fjol. – Det är otroligt, i år var det vår tur, säger Niklas Edin.

I fjol blev det förlust mot kanadensis­ka lag Brad Gushue i Vm-finalen med 2–4. Nu fick lag Niklas Edin en ordentlig revansch efter en fin laginsats.

– Vi har spelat bra hela veckan och byggt upp spelet till en bra final, det är helt otroligt, säger Niklas Edin i segerinter­vjun som sändes i SVT efteråt.

– Vi försökte hålla vårt spel och inte göra några fåniga misstag.

SEGERN VAR OCKSÅ en revansch efter förlusten i Os-finalen, mot USA, för 1,5 månad sedan.

– Jag är mycket glad för segern, det har varit en mycket bra vecka i Vegas. Det är svårt att slå som upplevelse, säger en mycket glad Niklas Edin, som vann VM för tredje gången.

– Det är fantastisk­t. Vi har några spelare som inte vunnit VM tidigare. Och efter finalförlu­sten i OS * 2018: Sverige i Las Vegas, USA.

* 2017: Kanada i Edmonton, Kanada.

* 2016: Kanada i Basel, Schweiz.

* 2015: Sverige i Halifax, Kanada.

* 2014: Norge i Peking, Kina.

* 2013: Sverige i Victoria, Kanada. och förlusten i VM förra året, känns det mycket bra för laget.

Lag Edin tog de två första poängen i den tredje omgången. När Gushue gjorde ett misstag i slutet av den fjärde omgången fick svenskarna ytterligar­e två poäng. Och ett kanadensis­kt misstag bäddade även för en svenskpoän­g i den femte omgången. En 5–0-ledning halvvägs i tävlingen var förstås inget som Sverige tappade greppet om och redan efter åtta omgångar tackade kanadensar­na för matchen.

ÄVEN I GRUNDSPELE­T under curlingvm i Las Vegas, USA, vann Sverige över Kanada, med 6–5.

Så bra som Sverige spelade var det svårt att slå Sverige, säger Kanadas Brad Gushue:

– Jag är naturligtv­is besviken. Men de var det bästa laget i dag. Det enda positiva för oss är att även om vi hade spelat bra i dag så hade de vunnit, säger han i intervjun efteråt.

Svenskarna, Niklas Edin, Oskar Eriksson, Rasmus Wranå och Christoffe­r Sundgren har imponerat i VM. De förlorade bara en match under gruppspele­t, mot Norge, och direktkval­ificerade sig till semifinale­n.

Skottland tog bronset efter 11–4 mot Sydkorea.

”Jag är mycket glad för segern, det har varit en mycket bra vecka i Vegas. Det är svårt att slå som upplevelse.”

NIKLAS EDIN

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden