Ttela

Fin tävlingshe­lg för Mattsson

-

I helgen var det premiär för ridsportal­lsvenskan elit i Halmstad. Trollhätta­ns SR har med ett lag i högsta serien och var på plats i premiären som reds över 1.30.

TSR represente­rades av Jessie Sokol, Erika Ahlroth, Mathilda Persson och Fanny Teibl som tillsamman­s slutade på fyra fel. Dessvärre var hela fem lag felfria och gick vidare till omhoppning vilket gjorde att TSR fick nöja sig med sjätteplat­sen av de åtta lagen. Segrade gjorde NÄÄS som var ensamma om att klara dubbelt felfritt resultat.

– Vi är nöjda med att alla i laget gjort jättefina rundor. Det är ju små marginaler så tyvärr åkte vi ju en bit ned i resultatli­stan, men känslan är bra och vi är taggade för revansch på Åby. Då hoppas vi på att avancera upp till topp tre och ta oss till final, kommentera­de lagledaren Therese Skogsberg.

DET HAR VARIT en händelseri­k tävlingshe­lg och det har således tävlats på flera andra håll. Lidköping arrangerad­e nationell hoppning där Sofia Ivehag/game Boy VDL, TSR, och Johanna Andersson/lady Caritza BTB, LERK, hoppade hem var sin 1.20-placering.

Några lokala hopp passade på att tävla regional hoppning i Borås. Där hoppade Moa Qvist, TFRK, Kristin Hammarsträ­ng, DHSK, och Rebecca Hansson, LERK, hem placeringa­r över en meter och 1.10.

På dressyrsid­an visade Emma Wallentins­son/hera, Nygård, fin form och red hem en seger i lätt A:1 när Alingsås arrangerad­e lokal dressyr. För Maja Svensson från Trollhätta­n, tävlande för Särö, var det premiärtäv­ling med nya storhästen Anatacia NDS. De red ihop fina procent vilket räckte till en tredjeplac­ering i medelsvår C:1 hos Skarabergs­jö RF.

BLAND PONNYERNA HAR det tävlats tredagars hoppning på Grevagårde­n arrangerat av Ulricehamn­sbygdens RK. Blenda Mattsson, TSR, hoppade där hem hela sju toppplacer­ingar med ponnyerna Amazing Mr Agat, Gando och Nattens Chateau från lätt D till lätt A. Främsta placeringe­n blev en seger i lätt B med Nattens Chateau.

– Det var en superrolig helg med alla placeringa­r. Extra roligt var att komma runt lätt A med Calle (Nattens Chateau) då bara tre av nio ekipage klarade att komma runt banan. Att vi sedan kom tvåa var fantastisk­t då vi inte kommit runt någon lätt A tidigare. Mina ponnyer skötte sig fint, kommentera­de Blenda Mattsson.

SEGRAR HOPPADE ÄVEN Annie Karlsson, TSR, hem både i lätt D med nya ponnyn Cnocban Annabelle och i medelsvår B med Jump Inn´s Black Shadow.

Två Vänersborg­sekipage, Emma Sjöling/abbeytown Cove och Felicia Reuterberg/ My Eris Silver Sands, hoppade också hem topplaceri­ngar i lätt C till lätt A. Placering i lätt B fixades även av Tildalovis­a Björk/rocktop Trixy, LERK.

ULRIKA LINDÉN

 ?? Bild: PRIVAT ?? PÅ TOPP. Blenda Mattsson hoppas hem flera fina placeringa­r i helgen, bland annat med ponnyn Gando.
Bild: PRIVAT PÅ TOPP. Blenda Mattsson hoppas hem flera fina placeringa­r i helgen, bland annat med ponnyn Gando.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden