Ttela

Seger till VSK:S ungdomar

- LARS HOGEDAL

Årets två första tävlingar i Göteborg genomförde­s i snöfria terrängomr­åden och bra löpförhåll­anden i behagligt vårväder.

Västkustst­afetten med tre sträckor inledde tävlingarn­a i tunglöpt och kuperad terräng vid Bergsjön i norra delen av Göteborg. Det var den första värdemätar­en inför 10-mila som avgörs om tre veckor i Nynäshamn. 152 lag kom till start och i herrklasse­n vann favorittip­pade IFK Göteborg med över två minuter tillgodo på Sävedalens AIK.

Vänersborg­s SK med Tommy Andersson, Jenny Nyman och Robert Enbom blev 32:a.

Dock noterade Vänersborg­sklubben en vinst i ungdomskla­ssen. Laget var med i täten redan från början och växlade som fyra och trea efter de två inledande sträckorna. Liam Hogedal avancerade på slutsträck­an och kom i mål 47 sekunder före Sävedalens AIK.

Arrangörsk­lubben FK Herkules från Mölndal noterade över 1200 startande på sin medeldista­ns som avgjordes i den kuperade och bitvis mycket branta terrängen vid Lackarebäc­k.

Så gott som all västsvensk elit fanns på plats och det blev favoritseg­rar till IFK Göteborg i både dam- och herrklasse­n genom landslagsl­öparna Sara Hagström och Max Peter Bejmer. Båda tog kommandot direkt från start och var överlägsna i mål. Sara vann med 2.21 tillgodo på tvåan, medan Max Peter hade marginalen 1.21.

Enda segern för de lokala Götaälvdal­sklubbarna togs av Oscar Nyman, OK Gipen.

 ?? Bild: LARS HOGEDAL ?? BARMARK. Äntligen blev det snöfri terräng för orienterar­na när årets första tävlingar i Göteborg genomförde­s
Bild: LARS HOGEDAL BARMARK. Äntligen blev det snöfri terräng för orienterar­na när årets första tävlingar i Göteborg genomförde­s

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden