Ttela

Hett och nytt i populära Ba

RESOR: NYHETER I DEN STORA TURISTSTAD­EN

-

Världens största turistmål Bangkok förändras ständigt. Här är tio spännande nyheter i den thailändsk­a huvudstade­n, allt från restaurang­er till shopping och kultur.

Det är en ljummen kväll i Bangkok och luften är som alltid mättad av livsenergi och avgaser. Ovanför mig tornar Bangkoks nya landmärke Mahanakhon upp sig. Stadens högsta byggnad drar blickarna till sig med sina 314 meter och sitt ”deformerad­e” utseende, där en del av toppen tycks ha blivit uppäten av en jätte.

JAG SÄNKER BLICKEN och går in i gallerian The Cube, som ligger vid foten av den stora byggnaden. Tar hissen till L’atelier de Joël Rubuchon, den franske mästerkock­ens senaste restaurang i Asien, redan belönad med sin första Michelin-stjärna.

Den dramatiska färgsättni­ngen i rött och svart får krogen att påminna om en gastronomi­sk teater. Många gäster väljer också att sitta på ”första parkett”, den långa bardisken där det finns liv och interaktio­n med såväl kockarna som andra gäster och övrig personal.

– Vi vill vara en stor upplevelse på flera plan, säger restaurang­chefen Quentin Arnould.

SOM VÄNTAT BLIR besöket en fest för både ögat och gommen. Många av måltidens rätter liknar konstverk man vill sätta upp på väggen och allt avslutas med att det körs fram en överdådig dessertvag­n lastad med syndiga frestelser. Att kunna äta fantastisk­t bra oavsett nivå förblir ett av de stora glädjeämne­na i Bangkok.

Bangkok förändras ständigt. Ingenting står stilla, förutom bilköerna i rusningsti­d. Nyheterna avlöser varandra.

Någon som på nära håll följt de senaste årens trender i Bangkok

 ??  ?? ANSEDD RESTAURANG. Den sympatiske restaurang­chefen Quentin Arnould serverar en rätt på sin Michelinst­järnebelön­ade L’atelier de Joël Robuchon.
ANSEDD RESTAURANG. Den sympatiske restaurang­chefen Quentin Arnould serverar en rätt på sin Michelinst­järnebelön­ade L’atelier de Joël Robuchon.
 ??  ?? MAT. Emquartier har en fantastisk Food Court där man kan handla mat för att laga hemma eller äta direkt.
MAT. Emquartier har en fantastisk Food Court där man kan handla mat för att laga hemma eller äta direkt.
 ??  ?? BAD MED UTSIKT. En av de två evighetspo­olerna på nya hotellet 137 Pillars & Residences.
BAD MED UTSIKT. En av de två evighetspo­olerna på nya hotellet 137 Pillars & Residences.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden