Ttela

Stolarna ska fyllas med eldsjälar

FESTDAGS: EN IDROTTSGAL­A I ELDSJÄLARS TECKEN

- GABRIEL ANDERSSON 0520-42 26 00 gabriel.andersson@ttela.se

I kväll smäller det. För tredje året i rad arrangerar Trollhätta­ns stad Idrottsgal­an i samarbete med TTELA, Arena Älvhögsbor­g och SISU Idrottsutb­ildarna. – Det blir som en firmafest för idrotten, säger Peter Asp, informatio­nschef på Trollhätta­ns stad.

Idrottare, föreningar och ledare ska prisas. Det är nu tredje året i rad som Idrottsgal­an arrangeras i Arena Älvhögsbor­g. TTELA kommer att vara på plats, och på webben kommer du att kunna ta del av direktsänt mingel, intervjuer och bilder från galan.

DET VAR I samband med Trollhätta­ns 100-årsjubileu­m 2016 som Trollhätta­ns stad, TTELA, Arena Älvhögsbor­g och SISU Idrottsutb­ildarna gick samman för att hylla idrottsför­eningarna i Trollhätta­n. Det blev en sådan succé att konceptet om en årlig idrottsgal­a fick liv, menar Peter Asp, informatio­nschef på Trollhätta­ns stad.

– Det blir som en firmafest för idrotten där man träffas och kan se att det inte bara är fotboll och bandy som gäller i stan. Det finns väldigt många idrotter och sporter i Trollhätta­n som man kanske inte tänker på i det stora hela, säger han.

PÅ GALAN KOMMER priser att delas ut till bland annat Årets förening, Årets prestation och Årets eldsjäl. Totalt kommer pris att delas ut i åtta kategorier, men även Sparbanken­s stiftelse och Arena Älvhögsbor­g kommer att dela ut priser. Det senare priset delas ut för första gången, och det i samband med att Arena Älvhögsbor­g firar 50 år i år.

– Vi vill främja föreningsl­ivet i Trollhätta­n med omnejd, och ge något tillbaka till alla de ideella krafter som finns inom idrotten. Det känns passande att även vi delar ut pris när vi firar 50 år, säger Jessica Magnusson från Arena Älvhögsbor­g.

ATT FRÄMJA DE ideella krafterna inom idrottsför­eningar är även moroten för Peter Jakobsson och Jenny Persson från Kultur och fritid. De ser båda även fram emot att höra galans prisutdela­re, vilka inte är mindre än bland andra Pia Sundhage, Stefan Holm, Janne Karlsson och många fler. Även TTELA:S sportchef Toni Andersson och ansvariga utgivare Cecilia Frisk kommer att dela ut priser.

– Det brukar alltid vara kul att höra de som delar ut priser efter som att de ofta delar med sig av egna erfarenhet­er och tankar, säger Jenny Persson.

PÅ TTELA.SE DRAR sändningen igång klockan 18:15. Där kommer du också att kunna följa direktrapp­ortering om allt som händer under kvällen.

 ?? Bild: GABRIEL ANDERSSON ?? GALA. ”Det är som en firmafest för idrotten”, säger Peter Asp, informatio­nsansvarig på Trollhätta­ns stad.
Bild: GABRIEL ANDERSSON GALA. ”Det är som en firmafest för idrotten”, säger Peter Asp, informatio­nsansvarig på Trollhätta­ns stad.
 ?? Bild: GABRIEL ANDERSSON ?? REDO. På lördag klockan 18 drar Idrottsgal­an igång i Arena Älvhögsbor­g.
Bild: GABRIEL ANDERSSON REDO. På lördag klockan 18 drar Idrottsgal­an igång i Arena Älvhögsbor­g.
 ??  ?? FILMAR. Vimmelrepo­rter: TTELA:S Jonas Myrholm kommer att mingla runt bland galans besökare.
FILMAR. Vimmelrepo­rter: TTELA:S Jonas Myrholm kommer att mingla runt bland galans besökare.
 ??  ?? FINDUKAT. De 360 gästerna kommer förutom underhålln­ingen både äta och dricka gott.
FINDUKAT. De 360 gästerna kommer förutom underhålln­ingen både äta och dricka gott.
 ??  ?? ARRANGÖRER. Peter Jakobsson och Jenny Persson från Kultur och Fritid tillsamman­s med Jessica Magnusson från Arena Älvhögsbor­g.
ARRANGÖRER. Peter Jakobsson och Jenny Persson från Kultur och Fritid tillsamman­s med Jessica Magnusson från Arena Älvhögsbor­g.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden