Ttela

Misstänkt stöldliga inför rätta

- LINUS NILSSON 0520-42 26 00 linus.nilsson@ttela.se

Fyra personer ska ställas inför rätta efter flera misstänkta inbrott i Färgelanda och Bäckefors.

En av personerna, som är huvudmisst­änkt, sitter häktad sedan den fjärde april. Mannen som är i fyrtioårså­ldern misstänks för grov stöld och försök till stöld.

Tingsrätte­n ska pröva om 40-åringen ska ha försökt ta sig in i en villa i Brålanda med husägarna var hemma. Den misstänkte 40-åringen ska ha setts på platsen av en av ägarna i huset och han ska ha hållit en kofot i handen.

I förhör uppger den misstänkte att han knackade på altandörre­n med kofoten för att se om någon var hemma i huset. Han behövde nämligen låna bensin till den bil som han körde.

40-åringen ska ha avlägsnat sig från platsen efter att husägaren skarpt frågat vad mannen håller på med. En polispatru­ll med hund, som larmats till platsen, grep mannen när han gömt sig i en skogsdunge.

Mannen har sagt i förhör att det skulle se konstigt ut om polisen kom och det var därför som han valde att gömma sig.

I samband med att mannen greps ska det ha setts en bil i villaområd­et. När polisen fann bilen fanns tre andra personer i nära anslutning till bilen. I bilen fann polisen, vad de misstänker är stöldgods från en byggarbets­plats i Bäckefors. De tre personerna är alla misstänkta för försök till stöld.

Ägaren till bilen, en kvinna i 30-årsåldern, står även misstänkt för grov olovlig körning, rattfyller­i samt narkotikab­rott.

 ?? Bild: JOHAN PERSSON ?? GRANNSAMVE­RKAN.
Bild: JOHAN PERSSON GRANNSAMVE­RKAN.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden