Ttela

Nu börjar resan m

FOTBOLL: RYNNINGE EN FÖRSTA VÄRDEMÄTAR­E FÖR SKOFTEBYN

-

Det är fredagskvä­ll på Nysätra, sol och värme. Perfekt väder för sista uppladdnin­gen inför seriestart.

SKOFTEBYNS DAMER HAR precis kommit ut på plan för att genomföra en sista träning innan man på söndag beger sig till Örebro för seriepremi­är mot Rynninge IK.

Men det är inte en premiär som vilken annan.

Efter en vår med mycket uppmärksam­het, initierat av elitstödsd­ebatten, har många ögonen på laget som nu ska göra sin första säsong i division 1.

– Det har inte påverkat oss så mycket förutom att vi har nog har blivit starkare som grupp, säger Elin Carlsson, lagets mittfältsd­ominant.

Nu har fokuset flyttats från elitstöd till fotboll. Det är nu det gäller, det är nu som resan börjar. För många i laget är det första säsongen på division 1-nivå, bland annat för Isa Mossberg.

– Jag har provtränat med några andra lag högre upp tidigare, men inte känt att jag vill lämna Skoftebyn. Nu får jag i stället göra den här resan med Skoftebyn, vilket känns väldigt roligt.

Under säsongen ska Mossberg styra och ställa från sin position i backlinjen.

– Jag ska försöka hindra motståndar­na från att göra mål och ta stort ansvar i hemjobbet. Jag ska försöka lyfta laget och styra i matcherna, säger hon.

För andra är division 1 inget nytt. Elin Carlsson har spel i allsvenska­n på meritlista­n och är den som, tillsamman­s med Anna Larsson, kommer att bidra med rutin.

– Förhoppnin­gsvis kan jag även bidra framåt med mål och framspelni­ngar, säger Carlsson.

På sikt är målet att bli ett elitlag, i morgon påbörjar Skoftebyns IF sin resa dit. Första hindret på vägen är Örebrolage­t Rynninge IK. – Vi är jättetagga­de, säger lagkapten Isa Mossberg.

LAGET, SOM VANN division 2 överlägset förra säsongen, har sedan december gjort allt de kunnat för att vara väl förberedda inför den utmaning som väntar dem.

 ??  ?? LEDARE. Elin Carlsson och Isa Mossberg, lagkapten, ska leda laget nu när det blir spel i division 1.
LEDARE. Elin Carlsson och Isa Mossberg, lagkapten, ska leda laget nu när det blir spel i division 1.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden