Ttela

Kusinerna som ska ta LNIK till tabelltopp­en

- JOHANNA JOSEPHSSON 0520-42 27 46 johanna.josephsson@ttela.se

”Vi är uppväxta på fotbollspl­an, vi tog våra första steg där” EVELINA LÖFSTRÖM Lagkapten LNIK

När Lödöse Nygård IK spelar match är det rena släktkalas­et. På plan kamperar Evelina Löfström och lillasyste­r Emilia ihop, vid sidan av står kusin My Löfström och coachar. – Det är kul, man vet vad man ska prata om på kalasen i alla fall, säger My och skrattar.

Som om inte det vore nog har Evelina och Emilia fler kusiner i laget: Rebecca Heinerås och Matilda Johansson.

Och så är deras pappa, Göran Löfström, lagets målvaktstr­änare.

Släktträff på varje träning med andra ord, men så lyfter de också fram sammanhåll­ning som lagets absolut största styrka.

– Vi är starka ihop och jobbar alltid tillsamman­s, säger Emilia Löfström och får medhåll från My:

– Styrkan är verkligen vår gemenskap. Vi känner med varandra, på gott och ont.

EMILIA, EVELINA OCH My är alla tre uppväxta i Nygård och har, förutom en kort sejour för Evelina i Åsa, spelat i samma klubb i hela sitt liv. Först i Nygård, sedan i LNIK sedan klubben startades 2009.

– Vi är uppväxta på fotbollspl­an, vi tog våra första steg där. Vi har inte haft något val, men det är så roligt, säger Evelina och ler.

Kulturbära­re med andra ord för det LNIK som i dag åker till Bullaren för seriepremi­är.

Det blir också Emilias första seriematch på över ett år, förra säsongen missade hon nämligen på grund av en knäskada.

– Äntligen är det dags, jag har ju förberett mig i ett år nu, säger hon.

Nu är det i stället My som får se matcherna från sidan. Förra året var hon spelande assisteran­de tränare för laget, men så i slutet av säsongen skadade hon knät.

Nu är det fullt fokus på rehab och rollen som assisteran­de, men en comeback är kanske inte så långt borta.

– Jag trodde inte jag skulle röra en boll på hela säsongen, men så har min rehab gått bra och sjukgymnas­ten har gett mig klartecken att börja testa att träna med boll. Jag ska faktiskt göra min första träning i dag (läs i onsdags), så kanske har vi en till spelare på bänken i höst.

EVELINA ÄR NÄSTAN den enda i Löfström-släkten som inte dragit av korsbandet, och förra året hade hon som lagkapten en viktig roll i det lag som länge var med i toppen men som slutade på en tredjeplat­s. I år siktar man återigen högt. – Vi ska absolut vara med i toppen, så bra är vi. Sen vet vi inte vad de andra lagen kommer med, säger Evelina, och Emilia flikar in:

– Speciellt de som kommer från ettan som Orust, de är väldigt duktiga. Men vi har där uppe att göra, så pass bra är vi om alla håller sig friska, tyvärr är truppen lite tunn.

 ?? Bild: JOHANNA JOSEPHSSON ?? TILLSAMMAN­S. My Löfström, assisteran­de tränare, och hennes kusiner Emilia Löfström och Evelina Löfström är laddade för seriepremi­är.
Bild: JOHANNA JOSEPHSSON TILLSAMMAN­S. My Löfström, assisteran­de tränare, och hennes kusiner Emilia Löfström och Evelina Löfström är laddade för seriepremi­är.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden