Ttela

Tufft motstånd i hemmapremi­är

- JOHANNA JOSEPHSSON 0520-42 27 46 johanna.josephsson@ttela.se

”Nyckeln är att vi gör det vi ska göra, att vi är discipline­rade och jobbar hårt”

Det blev seger för Vänersborg­s IF i seriestart­en borta mot FBK Karlstad. Nu väntar hemmapremi­är som bjuder på betydligt tuffare motstånd, nämligen toppfavori­ten IK Gauthiod. – Det är en jättetuff match, säger assisteran­de tränaren Hans Adolfson.

En back som anfallare (Tim Skogsberg gjorde VIF:S segermål) var vad som gav laget segern i premiären.

Frågan är om samma sak kommer att funka mot favoriten IK Gauthiod?

– Det är en riktigt tuff hemmapremi­är mot ett av de lagen som antagligen kommer att vara med och fajtas om serieseger­n. Men nyckeln är att vi gör det vi ska göra, att vi är discipline­rade och jobbar hårt, säger Hans Adolfson.

GAUTHIOD KOMMER TILL Vänersvall­en med en övertygand­e seger i premiären (4-1 mot Torslanda) och med flera Ttela-bekantinga­r i laget.

Bland annat Josef Daoud och Andreas Schmidt som både spelade i FC Trollhätta­n förra säsongen samt tränaren Andreas Wingård, tidigare Trollhätta­ns BOIS.

Samtidigt kommer VIF till samma match med en viktig seger borta mot FBK Karlstad i bagaget.

– Vi ska absolut inte be om ursäkt för de tre poängen, även om de hade kunnat sluta lite hur som helst. Man kan säga att det var ganska svajigt i sista träningsma­tchen och om vi hade spelat så hade det aldrig gått. Men vi höjde oss flera snäpp och var bättre i närkampern­a, duellspele­t och aggressivi­teten, säger Adolfson.

VIF får fortsatt klara sig utan Nils Berner och David Bennhage som både är skadade, samt Hugo Engström som är avstängd.

HANS ADOLFSON Assisteran­de tränare, VIF

 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? PREMIÄRVIN­NARE. Jonathan Helldén och hans Vänersborg­s IF öppnade säsongen med seger (1-0 mot FBK Karlstad) sedan Tim Skogsberg gjort enda målet. I eftermidda­g väntar tuffare motstånd i form av topptippad­e Gauthiod.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE PREMIÄRVIN­NARE. Jonathan Helldén och hans Vänersborg­s IF öppnade säsongen med seger (1-0 mot FBK Karlstad) sedan Tim Skogsberg gjort enda målet. I eftermidda­g väntar tuffare motstånd i form av topptippad­e Gauthiod.
 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? NY KLUBB 2. Josef Daoud, exfc Trollhätta­n, gjorde mål direkt redan i första seriematch­en för nya klubben Gauthiod.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE NY KLUBB 2. Josef Daoud, exfc Trollhätta­n, gjorde mål direkt redan i första seriematch­en för nya klubben Gauthiod.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden