Ttela

I SISTA STUND

MED THOMAS UHRBERG

-

Sex rätt igen – ja, Keycard var inte nyckeln till sju rätt. Surt, inte minst för att jag varnade för den som segrade.

Nåja, nu litar jag på Harran Boko och Bandit Brick, två kanoner som ramar in jackpot-omgången.

Keycard var min chansspik på Solvalla, nu fyra och trött till slut i spets. Vann gjorde Il Saint Louis, förstarese­rv och ett Timo Nurmos-sto som jag menade var tuffast emot.

Ja, det har varit mycket stolpe ut senaste tiden. Jag hade ju rätt tipsettor i sex avdelninga­r näst senast men lyckades ändå inte få sju rätt. Dock skam den som ger sig och när min hemmabana Jägersro nu bjuder på en intressant V75-omgång kan det kanske bli ”stolpe in”.

Perfekt travoval

Jägersro har fått en perfekt bana sedan de lade på ett nytt ytmaterial. Ja, det kan gå riktigt fort på lördag och det kan bli många vinnare från ledningen.

Mina spikar har därför bra utgångsläg­en. Harran Boko är snabb ut och han kan leda detta 4-åringslopp från start till mål. Senast på Åby spetsvann han i strålande stil.

Bandit Brick har jag sett några gånger då han vunnit trots småtuff resa. Jag är inne på att han har kapacitet att segra från dödens, men det skulle inte förvåna om Steen Juul kör offensivt för att få överta ledningen.

En häst som vunnit 23 starter av 25 bör motståndar­na ha respekt för.

Spännande täthästar

Både Harran Boko och Bandit Brick kommer att få bra positioner, som bäst ledning. Andra hästar som är snabba ut och som fått framspår är i tur och ordning Lesperanza, Dante Boko, Love No Limit, Kung Edward och Dragster.

Ja, det kan löna sig att bygga ett system på just dessa. Jag har med alla utom Dragster på mina system. På det lilla systemet chansspika­s Lesperanza. Ett fräckt drag som kan vinna från en tätpositio­n.

I övrigt; vi har haft en lång vinter här i söder, ja hos mig försvann snön först för någon vecka sedan. Med tanke på det och tjälen är det naturligt att inte matcha 3-åringarna så tidigt i år.

 ??  ?? Thomas Uhrberg
Thomas Uhrberg
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden