Ttela

En poäng mellan Skrufscha och slutspel

- JOHANNA JOSEPHSSON

Det blir inget slutspel för Skrufscha. Det står klart efter en helg med oavgjort mot BK Cahoot och storförlus­t mot BK Högland. – Det är klart att det är tungt, säger Skrufschas Linda Haglund.

Till slut var det bara en poäng som skiljde mellan BK Eva på slutspelsp­lats och BK Skrufscha under strecket. Därmed är Skrufschas säsong över.

– Det är klart att det är tungt. Men vi har säkrat en plats i elitserien även nästa år, och sett till helheten så har vi gjort en okej säsong, säger Linda Haglund.

FÖRUTSÄTTN­INGARNA inför helgen var sådana att det krävdes två poäng för Skrufscha för att klara slutspelsp­lats, med facit i hand blev det bara en. Den kom mot BK Cahoot på lördagen.

– Vi skulle ha tagit en poäng till mot dem. Det var en väldigt tajt och svängig match och i andra serien hade vi stora problem, där ger vi bort matchen, säger Haglund. BK Cahoot-bk Skrufscha 10-10 (1-4, 4-1, 4-1, 1-4) Bästa poänggörar­e Skrufscha: Ulrika Heuvelman 866, Beatrice Branell 863, Alida Molander 814.

BK Högland-bk Skrufscha 15-5 (4-1, 5-0, 2-3, 4-1) Bästa poänggörar­e Skrufscha: Jenny Karlsson 855, Ulla Nordström 794, Ulrika Heuvelman 782.

Men chansen var inte på något sätt borta. Storspel mot BK Högland och slutspelsp­latsen skulle ha varit Skrufschas, men i stället blev det tvärtom. Högland vann med hela 15-5.

– Det var inte så mycket att göra i dag (läs söndag). De gör siffror som vi inte ens varit nära, det var kört redan efter tre serier.

Nu får i stället Skrufscha ta semester och ladda om inför nästa säsong.

– Vi ska sätta oss ner och diskutera nästa säsong. Vi behöver mer folk, vi har ont om folk som är på den nivå som krävs. Men med tanke på det så har vi gjort en väldigt bra säsong, säger Linda Haglund.

 ?? Bild: JOHANNA JOSEPHSSON ?? BÄST. Ulrika Heuvelman var Skrufschas bästa poänggörar­e i matchen mot BK Cahoot.
Bild: JOHANNA JOSEPHSSON BÄST. Ulrika Heuvelman var Skrufschas bästa poänggörar­e i matchen mot BK Cahoot.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden