Ttela

BURGER KING TILL HÅJUM

- YVONNE OLSSON 0520-42 26 09 yvonne.olsson@ttela.se

Det blir en Burger King-restaurang som öppnar på Håjum nästa vecka. Trollhätta­n ska också få en KFC, om några år.

Förra sommaren blev det känt att franchiset­agaren Nordic Service Partner skulle öppna en hamburgerr­estaurang på Håjum, vid nya Coop Extra-butiken som ligger nära E45 och Gärdhemsro­ndellen.

Då var bygglovet klart, och markarbete­t hade startat. Något halvår senare var det istället en Kentucky Fried Chicken-restaurang som var aktuell på platsen.

Men det är alltså en Burger Kingrestau­rang som invigs nästa vecka, torsdag 26 april. Det beror på att NSP sett över verksamhet och etablering­splaner i samband med ett ägarbyte för något år sedan.

– Dels passade byggnaden på Håjum inte för en Kfc-restaurang, dels ville vi hitta det optimala läget för en KFC, säger Jesper Hollstrand, marknadsfö­ringschef på NSP.

FRANCHISET­AGAREN NSP DRIVER Burger King-restaurang­er i Sverige och Danmark, Thank God it´s Friday i Danmark samt KFC i Sverige. I dagarna öppnas KFCrestaur­ang nummer sex, sju och åtta – i Lund, Nyköping och Stockholm.

– Vi siktar på att ha 50 Kentucky Fried Chicken inom fem år. Vi ska öppna en KFC i Trollhätta­n om några år; nu tittar vi på olika lägen, säger Jesper Hollstrand.

Den nya Burger King-restaurang­en kommer att sysselsätt­a ett 40-tal personer på hel- och deltid.

 ?? Bild: MATT ROURKE/TT ?? ÖPPNAR. 26 april slår hamburgerr­estaurange­n upp portarna på Håjum.
Bild: MATT ROURKE/TT ÖPPNAR. 26 april slår hamburgerr­estaurange­n upp portarna på Håjum.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden