Ttela

KIM PRESENTERA­R STARK VALLISTA

- SVEN-GUNNAR SVENSSON 0521-57 59 07 sven-gunnar.svensson@ttela.se

”Vi har fått en otroligt bra bredd och kompetens” JÖRGEN ERIKSSON

Kommunpart­iet Mellerud

Kommunpart­iet i Mellerud har fått ihop 26 namn på sin lista till kommunfull­mäktige i höstens val. – Vi har fått en otroligt bra bredd och kompetens, säger Jörgen Eriksson, som toppar listan.

Kommunpart­iet Mellerud (KIM) bildades 2006 och kom in i fullmäktig­e samma år. Inför förra valrörelse­n 2014 övertog Jörgen Eriksson stafettpin­nen efter Einar Petersen. Valet blev en framgång där partiet ökade med 35 procent och fick ett mandat, det fattades bara ett 30-tal röster för att få två mandat.

– Nu sätter vi målet ännu högre, vi hoppas på minst två mandat och det är inte omöjligt att nå tre, säger Jörgen Eriksson optimistis­kt.

står Anita Augustsson, före detta handelsans­tälld från Köpmannebr­o och på tredje plats Reidar Gustafsson, egenföreta­gare från Erikstad. Totalt är det 17 män och nio kvinnor.

– Jag tycker att vi har fått bra bredd och kompetens och åldersspan­net sträcker sig från 18 till över 80 år. Vi har under lång tid visat var vi står och vad vi tycker och det är många som uppskattar att vi vågar röra om i grytan och ifrågasätt­a.

Jörgen Eriksson tycker att fördelning­en kvinnor och män är relativt jämn, även om det finns mer att göra på det området.

– Vi är nöjda i alla fall och jag tror inte det finns något parti som har en helt jämn fördelning.

KOMMUNPART­IET MELLERUD HAR en ordinarie ledamotspl­ats och det är Jörgen Eriksson som sitter i byggnadsnä­mnden. Partiet är också represente­rat med ersättare i flera nämnder och i kommunstyr­elsen. Han pekar på flera ärenden där man fått till förändring­ar och nämner bland annat planändrin­gen av kvarteret Spjutet och tillbyggna­den av Rådahallen.

– När det gäller planändrin­gen för Spjutet så lyckades vi få kommunstyr­elsen att ändra placeringe­n av ett vattenmaga­sin från byggbar mark till oanvändbar mark. Vid tillbyggna­den av Rådahallen fick vi igenom ett beslut att bygga ett större omklädning­srum.

Jörgen Eriksson vill att partiet kliver fram och profilerar sig ännu starkare kommande mandatperi­od.

–Vi ska bli ännu mer aktiva i debatterna och våga stå för våra åsikter. Varje gång vi får genomslag och gehör blir det också så att vi tror mer på oss själva. Ibland har det varit så i nämnderna att vi pratat om att agera men inte lämnat några yrkanden.

KOMMUNPART­IET MELLERUD SER sig som ett parti i mittenfåra­n men kan stötta sakpolitis­kt både till höger och vänster, så länge det gynnar deras ambitioner.

– Vi är inte ideologisk­t låsta som andra partier utan kan tycka utanför boxen och det har vi också visat under mandatperi­oden, säger Jörgen Eriksson.

 ?? Bild: MARIA ÖSTLING ?? FÖRSTANAMN. Jörgen Eriksson, Kommunpart­iet Mellerud, toppar partiets lista inför höstens val till kommunfull­mäktige.
Bild: MARIA ÖSTLING FÖRSTANAMN. Jörgen Eriksson, Kommunpart­iet Mellerud, toppar partiets lista inför höstens val till kommunfull­mäktige.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden