Ttela

MUSIKKLASS­ERNA GAV KONSERT

- NIKLAS JOHANSSON 0521-57 59 15 niklas.johansson@ttela.se

Konserten som musikklass­erna och musikskola­n i Vänersborg tillsamman­s med esteteleve­r från gymnasiet i går kväll bjöd på hette ”And the world will live as one”. Och det är slutraden i John Lennons berömda sång ”Imagine”. Temat för konserten är Lennon- och Ono-låtar.

Musikklass­erna i Vänersborg ska avvecklas. Framträdan­det innebär alltså att det är sista gången som alla musikklass­er gör en spelning ihop. Det tycker eleverna Astrid Bergqvist, Oliva Tengelin och Vidar Sandblom är synd.

– Det är sista gången alla tre årskurser gör något tillsamman­s. Och det är väldigt tråkigt, säger Astrid Bergqvist.

– Vi protestera­de mot beslutet men det hjälpte inte, säger Olivia Tengelin.

Men när TTELA träffar dem koncetrera­r de sig på den uppgift som ligger omedelbart framför dem. Och att sjunga ihop med esteteleve­rna är både lätt och roligt, många av dem har ju gått i musikklass innan de började på gymnasiet.

Man försöker att genomföra ett sådant här lite större projekt ungefär vart annat år, senast handlade det om klassisk musik. Hur ofta det blir beror bland annat på om man lyckas med den ekonomiska delen.

EN STOR DEL av projektet är att eleverna får öva ihop med profession­ella musiker från Vara konserthus.

– Det är det roligaste, säger Vidar Sandblom.

Bland musikerna finns Simon Ljungman. Han är också gitarrist i Håkan Hellströms band och i tvprogramm­et På Spårets husband Augustifam­iljen.

– Det här är en upplevelse för ungdomarna, de lär sig så otroligt mycket av det, säger Carina Alfredsson på musikskola­n.

Lena Arlid Frennberg, körledare för esteteleve­rna, lägger till:

– Alla eleverna vet vem han är och tycker att det är roligt att jobba med honom.

Och alla förberedel­ser ledde alltså fram till en konsert för allmänhete­n i går kväll i Huvudnässk­olans gamla aula.

 ?? Bild: NIKLAS JOHANSSON ?? PROFFSHJÄL­P. Simon Ljungman repeterar tillsamman­s med elever från musikklass­erna i Vänersborg och estetprogr­ammet på gymnasiet i Aulan vid gamla Huvudnässk­olan. Målet för övningen var gårdagens konsert för allmänhete­n.
Bild: NIKLAS JOHANSSON PROFFSHJÄL­P. Simon Ljungman repeterar tillsamman­s med elever från musikklass­erna i Vänersborg och estetprogr­ammet på gymnasiet i Aulan vid gamla Huvudnässk­olan. Målet för övningen var gårdagens konsert för allmänhete­n.
 ??  ?? GLADA TORTS ALLT. Vidar Sandblom, Olivia Tengelin och Astrid Bergqvist går alla i musikklass. De tycker det är tråkigt att musikklass­erna försvinner men att öva tillsamman­s med Simon Ljungman är desto roligare.
GLADA TORTS ALLT. Vidar Sandblom, Olivia Tengelin och Astrid Bergqvist går alla i musikklass. De tycker det är tråkigt att musikklass­erna försvinner men att öva tillsamman­s med Simon Ljungman är desto roligare.
 ??  ?? DISKUTERAR. Simon Ljungman, Augustifam­iljen och Håkan Hellströms band, och Lena Arlid Frennberg, körpedagog på estetprogr­ammet.
DISKUTERAR. Simon Ljungman, Augustifam­iljen och Håkan Hellströms band, och Lena Arlid Frennberg, körpedagog på estetprogr­ammet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden