Ttela

Kan jag få bli delägare i tio sådana bolag...

- DAN MÖLLENGÅRD TROLLHÄTTA­NS FRAMTID, TROLLHÄTTA­NS FRIA OPPOSITION

Att kommunen skall slaska in i Älvhögsbor­g dubbelt så mycket som tänkt och tar borgen på 155 miljoner (Nästan Vänersborg­s arenapenga­r) och garant för uppdragser­sättning på 9 miljoner per år. Så är det bara konstatera att det är mycket pengar, men det finns frågetecke­n till detta agerande.

Kommunen äger halva Älvhögsbor­g. Andra halvan äger PEAB. Blir det vinst delar det. Blir det förluster så tar Trollhätta­n stad detta ensamma. Samt de är ensamma om driftsbidr­ag.

Blir det upphandlin­g på bygget eller får PEAB det rakt av? Kan jag få bli delägare i tio sådana bolag där jag inte vill investera eller betala utan bara dela vinsten! Ja, tack! Vad är kriteriern­a för dessa affärer, vilka får dessa konstrukti­oner och varför? S och allianspar­tierna bidrog gladeligen till ställa borgen på 155 miljoner och 9 miljoner årligen.

Vi i lokala partiet Trollhätta­ns Framtid sa nej! Huvudprobl­emet är att en kommuns verksamhet skall i första hand rikta in sig på skola, vård och omsorg.

De unga och de äldsta är de som mest inte kan ta hand om sig själva eller försörja sig och behöver vårt samhälles stöd i första hand. Det är en kommuns huvuduppgi­fter. Skola, vård och omsorg.

Därför är det mycket tveksamt att kommunen ensamma bidrar med dessa pengar och ej självklart att de skall göra det anser vi. Skall väl inte ha denna typ av avtal där de tar allt på sig och motparten näst intill inget?

Troligen är det kontrakt som styr och man kan ej göra annat. Men det var samma Socialdemo­krater som gjort dessa affärer som nu 2018 vill vädja för att deras förtroende skall ge dig just din röst!

Nu finns det alternativ vi är inte vänster, inte höger utan rakt fram! Vi styrs av Trollhätta­ns framtids bästa. Vi har inga strängar eller förpliktel­ser till något/någon annat/annan.

Vi vill ha din röst 2018 så vi kan göra den hörd och vara ditt verktyg för driva din kommun.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden