Ttela

Väntade besök – blev rånad

- LARS CARLSSON 0520-42 26 80 lars.carlsson@ttela.se

Vid 21-tiden på söndagen blev en lägenhetsi­nnehavare på Mariero i Vänersborg bunden och rånad i sitt hem.

– Han hade stämt träff med en person och när han öppnar dörren och tror att det är besökaren tränger sig två okända män in, berättar Stefan Gustafsson, polisens presstales­person i region Väst.

Rånarna plockar åt sig tillhörigh­eter, bland annat kontanter, ur lägenheten och har sedan bundit lägenhetsi­nnehavaren. Sedan försvinner männen ut ur lägenheten. Efter cirka tio minuter kunde offret ta sig loss och larma polis.

– Han ringer så fort han kommer loss, men då har det redan gått så pass lång tid att de hunnit iväg en bra bit.

Offret har inga fysiska skador och är inte i behov av ambulans. Den rånade upptäckte även att bilnycklar saknades och något senare även att bilen var borta.

Polisen kom till platsen och bilen blev efterlyst. Lägenheten spärrades av för teknisk undersökni­ng under måndagen.

Anmälan upprättade­s med rubricerin­g rån.

– Bilen är fortfarand­e borta och vi har ingen mistänkt gripen. Signalemen­ten på de två rånarna är mycket vaga och vi har inga andra vittnesupp­gifter att gå på, säger Stefan Gustafsson.

NATTEN TILL MÅNDAG larmades för övrigt Räddningst­jänsten ut på en bilbrand i närområdet, på Lindgatan. Det var vid 02.30 som larmet kom om en bilbrand. När polisen kom till platsen var branden släckt. Det var andra gången på ett par dygn som en bil brann på Mariero. Natten till lördag totalförst­ördes en bil på Pettersber­gsvägen i en brand.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden