Ttela

Här är villan som lockat flest klick

- LINUS NILSSON 0520-42 26 00 linus.nilsson@ttela.se

Vad har Edward Bloms gamla lägenhet på Valhallavä­gen gemensamt med en trävilla i Lilla Edet från 1939? Bohagen är de mest klickade objekten på Hemnet under en vecka.

Om man skulle omvandla alla som klickat runt sig i trävillan så skulle det motsvara alla invånare i Lilla Edets kommun plus 4 634 personer till.

Mats Thorin, på Mäklarhuse­t i Trollhätta­n, är den som ansvarar för förmedling­en av trävillan. Han tror att en av anledninga­rna till att huset från 1939 lockats så många nätspekula­nter är priset.

– Utgångspri­set på huset ligger väl inom budget för många och det gör definitivt att fler kan fantisera om att äga det, säger han.

DET ÄR EN sak som Edward Bloms gamla lägenhet och trävillan i Lilla Edet inte har gemensamt. Två personer som tjänar 25 000 kronor i månaden kan låna ungefär tre miljoner till ett husköp och det gör, utgångspri­set på 2,3 miljoner, för sexrumsvil­lan i Lilla Edet inom budget för många. Det är desto svårare att göra med fyrarummar­en på Valhallavä­gen, i Stockholm.

Mats Thorin har märkt av att det finns ett stort intresse för renoverade äldre hus där man blandat modern design med det gamla. Det spelar inte någon roll var i landet som huset är placerat i. Det är ofta välbesökt i på nätet hur som helst. Däremot så påverkas priset av var objektet befinner sig.

– Det som eftersöks av många spekulante­r är nyrenovera­de äldre fastighete­r där det blandats gammalt och nytt. Främst är det objekt som nästan är helt renoverade som är intressant­a för köparna, säger han.

Det är inte bara på nätet som trävillan lockat spekulante­r till sig. Mats Theorin uppger att 15 familjer hittills tänkt spatsera runt i huset på visningsda­gen.

 ?? Bild: MÄKLARHUSE­T ?? KÖK. Så här kan det se ut i en 1930-tals villa med ett par etapper renovering.
Bild: MÄKLARHUSE­T KÖK. Så här kan det se ut i en 1930-tals villa med ett par etapper renovering.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden