Ttela

De misstänkta i Natschki-fallet

-

Misstänks för mord på Magnus Natschki, den 6 december i Uddevalla.

Greps i Flensburg Tyskland den 8 december och fördes sedan till Sverige där han suttit häktad sedan dess. Förnekar ansvar för brott, men i ett yttrande från frivården har det framkommit att han under hot känt sig tvingad att utföra handlingen. Har genomgått en liten sinnesunde­rsökning som visat att han kan lida av en allvarlig psykisk störning, och kan ha gjort det även vid tiden för mordet.

Tidigare ostraffad.

Misstänkt för att ha kidnappat Magnus Natschki och för att ha misshandla­t honom mycket grovt i Angered.

Anhölls av polis den 12 december och häktades av Uddevalla tingsrätt tre dagar senare. Har enligt kriminalvå­rden uppvisat ett förändrat beteende under häktningst­iden. Förnekar brott.

Har dömts flera gånger tidigare för olika brott. Senast till skyddstill­syn med samhällstj­änst för våldsamt upplopp och försök till våld mot tjänsteman i samband med nazistdemo­nstratione­n i Göteborg den 30 september.

Misstänks ha kidnappat Magnus Natschki i Angered och ha mördat honom i Uddevalla.

Greps i Danmark 19 december. Fördes till Sverige där han häktades den 22 december. Initialt var han misstänkt för grovt skyddande av brottsling, men under utredninge­ns gång förändrade­s misstankar­na mot honom och han är nu misstänkt för själva mordet. Förnekar brott.

Dömdes vid flera tillfällen under 2017 för olika brott. Bland annat till tre månaders fängelse för våldsamt upplopp och försök till våld mot tjänsteman i samband med nazistdemo­nstratione­n i Göteborg den 30 september.

MAN 34 ÅR MAN 42 ÅR MAN 20 ÅR

Misstänkt för att ha kidnappat Magnus Natschki och för grovt skyddande av brottsling.

Greps i Danmark den 20 december. Fördes till Sverige där han häktades den 22 december. Åklagaren ville i januari häkta 34-åringen för mord men tingsrätte­n ansåg inte att mordmissta­nkarna var tillräckli­gt starka för att häkta honom på den grunden. Förnekar brott.

Dömdes som 18-åring till fem års fängelse för mord. Sommaren 2002 slog han ihjäl en äldre man utanför Uppsala med en stekpanna efter en bilaffär som spårat ur.

Misstänks för att ha hjälpt till i frihetsber­övandet av Magnus Natschki den 6 december och för grovt skyddande av brottsling.

Greps av polis den 13 december och häktades två dagar senare. Förnekar brott.

Tidigare ostraffad, men har åtalats vid Helsingbor­gs tingsrätt, misstänkt för grov smuggling vid tio tillfällen hösten och vintern 2016/2017. Rättegånge­n var tänkt att hållas i februari, men målet har numera flyttats över till Uddevalla tingsrätt.

Misstänkt för grovt skyddande av brottsling.

Anhölls den 28 februari och begärdes häktad 1 mars. Uddevalla tingsrätt ansåg dock inte att mannen kunde anses misstänkt på sannolika skäl och beslutade att avslå åklagarens häktningsb­egäran. Är formellt sett fortfarand­e misstänkt men det är oklart om åtal kommer att väckas mot honom. Förnekar brott.

Tidigare ostraffad.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden