Ttela

Tre tunga lokala fotbollssk­ador

- KARL ANDERSSON 0520-42 26 00 karl.andersson@ttela.se

Sajra Fejzic, Albin Freiholtz och Marcus Knutsen – tre bärande spelare för sina klubblag som i helgen drabbades av varsin allvarlig skada.

I och med att Vänersborg­s FK blev av med forwardses­set Linn Andersson till Skoftebyn inför säsongen var tanken att 15-åriga talangen Sajra Fejzic – vass i division 2 redan 2017 – skulle ta ytterligar­e kliv i sin utveckling och fylla tomrummet som Andersson lämnat efter sig.

Fejzic, som innan division 2-premiären hade tackat nej till landslagsu­ppdrag för Bosnien/hercegovin­a, hade också ett jätteläge att göra mål redan i lördagens seriepremi­är mot Skepplanda (förlust 0–2). I stället för avslut i mål blev Sajra dock nedsparkad av en motståndar­e på ett sådant sätt att hennes vadben gick av och att hennes fot gick ur led.

– Nu väntar antagligen gips i 6-8 veckor för henne, berättar Vfktränare­n Mikael Prodér, som nu får klara sig utan en av lagets bästa spelare.

– Det är jättetufft för oss, det är vår bästa anfallsspe­lare som vi får klara oss utan. Men mest synd är det så klart om Sajra, säger han.

EN ANNAN FORWARD som får spendera den närmaste tiden i sjukstugan är FC Trollhätta­n-anfallaren Marcus Knutsen, som fick en armbåge i ansiktet under lördagens 3-0-vinst mot Nordvärmla­nd och därmed ådrog sig en kraftig hjärnskakn­ing samt tre frakturer i ansiktet.

– Han opereras i morgon (läs tisdag) och kommer garanterat att missa en hel del matcher. Tråkigt för honom, för han har börjat komma i gång. Det är dock en hård jävel, han kommer tillbaka, säger William Lundin, tränare i FCT.

Även Skoftebyns herrar drabbades av ett riktigt tråkigt bakslag, då Albin Freiholtz tvingades utgå med en till synes allvarlig knäskada i lördagens 0–2-förlust mot Örebro Syrianska. Vänsterbac­ken har precis kämpat sig tillbaka från en korsbandss­kada och riskerar nu ytterligar­e ett långt skadeuppeh­åll enligt SIF:S tränare Tobias Karnevi.

– Han har operation under tisdagen, så vet inte riktigt än. Jag hoppas inte att det är så illa som jag befarar, men jag är inte särskilt hoppfull för det var samma knä.

 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? FOTSKADA. VFK:S jättetalan­g Sajra Fejzic fick vadbenet avsparkat under seriepremi­ären mot Skepplanda.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE FOTSKADA. VFK:S jättetalan­g Sajra Fejzic fick vadbenet avsparkat under seriepremi­ären mot Skepplanda.
 ??  ?? ANSIKTSSKA­DA. FCT:S Marcus Knutsen får spendera framtiden från sidlinjen då han drabbades av huvudrelat­erade skador i matchen mot Nordvärmla­nd.
ANSIKTSSKA­DA. FCT:S Marcus Knutsen får spendera framtiden från sidlinjen då han drabbades av huvudrelat­erade skador i matchen mot Nordvärmla­nd.
 ??  ?? KNÄSKADA. Oturen fortsätter grina Skoftebyns Albin Freiholtz i ansiktet. Nyligen tillbaka från en knäskada ådrog han sig en ny i lördagens match.
KNÄSKADA. Oturen fortsätter grina Skoftebyns Albin Freiholtz i ansiktet. Nyligen tillbaka från en knäskada ådrog han sig en ny i lördagens match.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden