Ttela

I årets kalender

- SOFIA SUNDSTRÖM/TT

Strong (Shima Niavarani) och den lite mer alternativ­a Malva Miller Karlsson Blomberg (Sofia Ledarp), som lever ihop med sina två pojkvänner. Dessutom kommer både Lena Philipsson och Ulla Skoog att synas i rutan.

– Sedan tycker jag inte att man ska ta plats bara för sakens skull. Vi har försökt att inte tänka i ”pojk” och ”flick”, utan att hela tiden tänka i drivkrafte­r. Det finns massor av kvinnor som är superintre­sserade av teknik. I Sofias familj är det mjuka värden som gäller, men de som står för de allra mjukaste värdena är männen, säger Bucht.

– Och jag är trött på att se tokiga pappor som är klantiga. Det har varit roligt, men drömmen är att de inte bara ska vara tokiga och klantiga, säger Bucht.

BARNEN I FAMILJEN Storm spelas av Maja Söderström och Adrian Marcéus, och i rollbesätt­ningen finns även Henrik Johansson, Linus regissör Wahlgren och Eric Stern. Och Johan Rheborg spelar rollen som den skumma grannen – som kan vara en varulv.

– DET ÄR väldigt magiskt och estetiskt, det är nutid och vi kan relatera till det. Men samtidigt en fiktiv grej som gör att det är snäppet upphöjt, vilket gör att vi hamnar i en sagolik känsla, säger Shima Niavarani. Hur tror ni att tittarna kommer att reagera på ”Storm på Lugna gatan”?

– Jag tänker att julkalende­rn är som att göra Melodifest­ivalen. Man lägger sig ned med halsen på giljotinen och lever farligt, men man måste våga göra de där farliga grejerna. Det viktiga för mig var att det är en historia som jag verkligen ville berätta. Att man inte ska döma människor utifrån hur de ser ut, för man har ingen aning om vad de går runt och bär på, säger Emma Bucht.

”Jag tänker att julkalende­rn är som att göra Melodifest­ivalen. Man lägger sig ned med halsen på giljotinen och lever farligt, men man måste våga göra de där farliga grejerna”

EMMA BUCHT

 ?? Bild: CLAUDIO BRESCIANI ?? med rollbesätt­ningen. ”Det är en sådan fröjd att gå till jobbet. Det är som att man lägger ett golv varje dag, sedan gör
Bild: CLAUDIO BRESCIANI med rollbesätt­ningen. ”Det är en sådan fröjd att gå till jobbet. Det är som att man lägger ett golv varje dag, sedan gör
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden