Ttela

Prioritera­r jobb före skolan

- LARS CARLSSON 0520-42 26 80 lars.carlsson@ttela.se MARI-LOUISE ANDERSTEDT 0520-42 27 77 mari-louise.anderstedt@ttela.se LINUS NILSSON 0520-42 26 00 linus.nilsson@ttela.se

NYHETER: Det har kommit varningssi­gnaler om att vårdelever har svårt att klara skolan. Det beror på att de jobbar för mycket.

Vid 14.10 på onsdagen fick väktare och sedan även polis rycka ut till Sylteskola­n efter att någon tryckt på ett överfallsl­arm.

– Det ska ha varit elever från en annan skola som varit på plats vid högstadied­elen och det blev lite oroligt och man trodde kanske att det skulle gå överstyr så man larmade. Men efter tio minuter ska det ha blivit lugnt, uppgav Thomas Fuxborg, presstales­person hos polisen region Väst.

I SAMBAND MED detta fick dock en person från den andra skolan avlägsnas, eftersom han uppträdde hotfullt. Personen kördes hem till sina föräldrar av polisen.

Så småningom bekräftade­s att orolighete­rna lagt sig.

– Ingen ville göra någon anmälan och vi vet inte heller vad bråket handlade om, inte heller hur många som var inblandade. Men det ska vara två olika gruppering­ar från de två skolorna, sade Thomas Fuxborg.

Senare på eftermidda­gen berättar rektor för årskursern­a 7-9 på Sylteskola­n, Henrik Stålheim, att det var tre elever från en gymnasiesk­ola som dök upp vid 14-tiden.

– De kom för att göra upp med en

”De kom för att göra upp med en elev på vår skola. Om vad känner vi inte till i nuläget”

elev på vår skola. Om vad känner vi inte till i nuläget, men det har varit gruff mellan dem tidigare – sedan någon vecka tillbaka. De äldre ungdomarna har varit här åtminstone en gång tidigare.

Kamrater till den utsatta eleven slöt upp bakom denne och stämningen blev upprörd och stökig.

– Ingen kom till allvarlig skada, men någon eller några har blivit slagna. Skolan kommer att göra polisanmäl­an under morgondage­n, uppgav Henrik Stålheim.

EFTER TUMULTET SAMLADE rektorn skolans och fritidsgår­dens personal för informatio­n och genomgång. Enligt Henrik Stålheim var vid 17.30-tiden dessutom samtliga föräldrar till Sylteskola­ns högstadiee­lever informerad­e om vad som hänt.

– Det är svårt att säga hur man kan förebygga sådana här händelser. De enskilda fallen skiljer sig åt, men det viktiga är att se till att obehöriga inte kommer in eller vistas på skolan. Entréerna är upplåsta, men vi har alltid personal som försöker hålla koll, säger Henrik Stålheim.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden