Ttela

Kommunalrå­d kritisk till stängning

- LINUS NILSSON 0520-42 26 00 linus.nilsson@ttela.se

NYHETER: ”Det är spiken i kistan för polisverks­amheten i Vänersborg”, säger Gunnar Lidell (M).

Polisen i östra Fyrbodal valde i tisdags att stänga receptione­n i Vänersborg och flytta personal från polisstati­onen till stationen i Trollhätta­n för att förbereda för ökat tryck från personer som behöver ett nytt pass. Ett beslut som Gunnar Lidell (M) är kritisk till.

Gunnar Lidell (M) har varit bortrest i ett personligt ärende under gårdagen och inte fått informatio­n om stängninge­n av polisstati­onens reception.

– I morse när jag slog upp tidningen såg jag för första gången vad som skett, det var så jag satte kaffet i vrångstrup­en, säger han.

2015-2016, har det skett stora strukturel­la förändring­ar för polisverks­amheten i Vänersborg, något som oroar Gunnar Lidell. Under omorganise­ringen flyttades span och krim från Vänersborg till Trollhätta­n och djurenhete­n flyttades till Göteborg. Från och med tisdagen stängs även receptione­n i Vänersborg från april till augusti.

– En kommun med 39 000 invånare och har ett stort täckningso­mråde måste ha en fungerande polisverks­amhet, det här är spiken i kistan, säger Gunnar Lidell.

Polisen har, för att personer ska kunna hämta ut sina pass, hänvisat invånare till kringligga­nde kommuners poliskonto­r. I Stenungsun­d och Uddevalla har det rapportera­ts timslånga köer utanför polisstati­onerna. För att undvika kaos, i likhet med det i Stenungsun­d, har polisen i östra Fyrbodal stängt receptione­n i Vänersborg och förstärkt bemanninge­n i Trollhätta­n.

– Varför inte flytta en av fotoautoma­terna till Vänersborg och på det sättet underlätta bördan för Trollhätta­n, säger han.

HAN MENAR ATT polisen skulle få ett större täckningso­mråde för passverksa­mheten och bördan skulle minska för personalen i Trollhätta­n om det fanns ytterligar­e ett kontor i närheten som kan handlägga pass.

Gunnar Lidell anser att det finns goda kommunikat­ioner mellan Trollhätta­n och Vänersborg och det är lätt för dem som inte har bil att ta sig mellan städerna, för personer i Dalsland är det också närmare till Vänersborg än Trollhätta­n.

TTELA har sökt polisen under dagen för att svara på kritiken som riktats mot stängninge­n av polisstati­onen i Vänersborg.

 ?? Bild: STEFAN BENNHAGE ?? KRITIK. Kommunalrå­det kommentera­r stängninge­n av polisstati­onen.
Bild: STEFAN BENNHAGE KRITIK. Kommunalrå­det kommentera­r stängninge­n av polisstati­onen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden