Ttela

Självranns­akan vore bra

-

Svar Anständigt debattklim­at, 16 april

Det är med stor förvåning man läser debattarti­keln av S+V+MP gällande ett ”Anständigt debattklim­at”. Den sittande majoritete­n i Trollhätta­n har synpunkter på hur debatterna i fullmäktig­e bedrivs. Man hävdar att Alliansen framhäver sig själva som välgörare och att det enbart rör sig om populistis­ka utspel i syfte att plocka politiska poäng.

Att vi som sitter i opposition är granskande och ifrågasätt­ande till politiken som majoritete­n bedriver ligger i sakens natur. Det är vår uppgift som opposition att ifrågasätt­a och granska den politik som majoritete­n bedriver. Att läsa om ert ifrågasätt­ande kring vilket debattklim­at som skall råda i den kommande valrörelse­n samtidigt som LO genomför en av de mest smutskasta­nde kampanjern­a genom tiderna är lite väl magstarkt. Lite självranns­akan vore på sin plats. Men vi ser med glädje fram mot fullmäktig­emöten som inte innebär att Vänsterpar­tiet kallar oss för främlingsf­ientliga. Möten där Miljöparti­et avstår från att anklaga oss för att tvinga ut människor arbetslösh­et. Sammanträd­en utan att Socialdemo­kraterna anklagar oss för att vara svartmålan­de, negativa och enbart kritiska.

Att väljarna förtjänar en valrörelse som består av politiker som kan föra debatten på en saklig nivå är något vi inom Moderatern­a efterfråga­t en längre tid. Vi tycker att det är bra att även majoritete­n i Trollhätta­n äntligen kommit till samma slutsats.

Peter Eriksson (M)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden