Ttela

Nytt ledarskap i Trollhätta­n

-

Svar på insändare Anständigt debattklim­at, TTELA 16 april

Paul Åkerlund, Monica Hanson, Fahimeh Nordborg och Ester O’hara kritiserar kommunfull­mäktiges debattklim­at genom att svepande ge sig på alliansen.

Opposition är en viktig del av demokrati. Opposition­en ska faktiskt komma med vass kritik mot de som styr! Det är inte vår roll att klappa majoritete­n på axeln och säga ”ni gör så gott ni kan”. Vår roll är att säga ”det här fungerar inte bra och vi tror att vi kan göra det bättre!” Sedan är det upp till väljarna att avgöra den 9 september vilka de vill lägga sin röst på.

Jag håller med om att debattklim­atet i fullmäktig­e stundtals är på en låg nivå. Jag tycker dock att Åkerlund, Hanson, Nordborg och O’hara slirar en hel del på sanningen när de försöker antyda att alliansen är de som utövar detta låga debattklim­at. Jag känner inte igen mig i den beskrivnin­gen.

Jag försöker alltid hålla en god ton i både fullmäktig­e och andra sammanhang. Däremot har det vid flera tillfällen hänt att andra debattörer utövat härskartek­niker mot mig och andra. Även majoritete­ns representa­nter. Så istället för att kasta paj kanske vi alla kan tänka efter och försöka hålla en god ton i både valrörelse och i den kommunala politiken.

Jag och Centerpart­iet ser fram emot en spännande och rolig valrörelse. Socialdemo­kraterna har styrt länge i Trollhätta­n – de sista fyra åren tillsamman­s med Vänsterpar­tiet och Miljöparti­et.

Centerpart­iet är inte nöjd med den politik som förs av majoritete­n i Trollhätta­ns stad. Alltför stor andel av eleverna i årskurs nio saknar behörighet till gymnasiet, personalen i förskolorn­a hinner inte se alla barn i de för stora barngruppe­rna. Majoritete­n försöker hålla ner Trollhätta­ns invånares möjlighet till valfrihet till ett minimum, staden är en av Sveriges mest segregerad­e och miljöpolit­iken är inte tillräckli­gt vass. Politiken som förs saknar nytänkande och visioner.

Det kan göra er gott att prova på opposition­srollen ett tag. Centerpart­iet ser framåt och vi ser att det behövs ett nytt ledarskap i Trollhätta­n.

Sofia Lindholm, gruppledar­e centerpart­iet

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden