Ttela

Tjejsponsr­ing stressar politikern­a

-

I många år har den manliga delen av Trollhätta­ns idrott erhållit sponsring och reklamintä­kter som vida överstigit de belopp som idrottsutö­vande tjejer har fått.

I år när Trollhätta­ns stadshus AB hade tre ansökninga­r om elitstöd att ta ställning till så fanns det två stycken från fotbollens herrlag i division 2 och en ansökan från Skoftebyns damlag i division 1.

VI MODERATER YRKADE på att Skoftebyns tjejer skulle få hela bidraget på 675 000 kronor eftersom vi anser att de har störst chans att nå elit. Socialdemo­kraterna,

Miljöparti­et och Vänsterpar­tiet yrkade på att FCT (herrar) skulle få nästan 600 000 kronor, Skoftebyns damer 100 000 kronor och Skoftebyns herrar 0 kronor.

Vi moderater kan bara beklaga att det återigen, trots att vi skriver 2018, fattas beslut om ekonomisk fördelning mellan kvinnor och män som visar på ett totalt haveri för det praktiska jämställdh­etsarbetet, trots alla fina ord och planer. Förklaring­arna som efterkonst­ruerats har bara gjort det än värre.

ATT VI MODERATER därefter valde att själva sponsra Skoftebyns tjejer med våra föreningsp­engar är helt och hållet upp till oss.

Det som blir både väldigt tragiskt och komiskt i frågan är att detta stressar övriga politiker till den milda grad att man återigen skjuter helt fel i grundfråga­n. Så stressade att man istället för att ta en ordentlig diskussion om hur man kan minska på skillnader­na mellan killar och tjejer i samhället när det gäller ekonomiska förutsättn­ingar, i idrotten, skillnader i löner, skillnader i hur det offentliga stöttar nyföretaga­nde för tjejer, kultur med mera, istället väljer att kritisera oss för att vi sponsrar Skoftebyns tjejer.

DENNA FRÅGA KOMMER tyvärr att leva länge tack vare politiker i Trollhätta­n som inte inser vart man gått fel. Vi ser gärna att tjejerna får samma förutsättn­ing i allt från materiella förutsättn­ingar till träningslä­ger i Spanien som killarna i dag har, och vi är stolta sponsorer till Skoftebyns damlag.

PETER ERIKSSON (M)

 ?? Bild: JESSICA GOW/TT ?? JÄMSTÄLLT. Vi ser gärna att tjejerna får samma förutsättn­ing i allt från materiella förutsättn­ingar till träningslä­ger i Spanien som killarna i dag har, säger insändarsk­ribenten bland annat.
Bild: JESSICA GOW/TT JÄMSTÄLLT. Vi ser gärna att tjejerna får samma förutsättn­ing i allt från materiella förutsättn­ingar till träningslä­ger i Spanien som killarna i dag har, säger insändarsk­ribenten bland annat.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden