Ttela

På hemmaplan

- MIA THORNBERG 0520-42 26 02 mia.thornberg@ttela.se

skivans tillkomst, det han fick av Pär och hans bror.

– Jag var så tokig att jag ett tag hade som plan att ta med mig ett akustiskt piano, fast ett mindre än det jag fick av dem, runt på turnén, men min bokare med flera fick mig att förstå att det kanske inte var den bästa idé jag haft. (skratt)

– SÅ NU spelar jag på de pianon som finns på varje ställe och det ska vara ett riktigt piano, inget elpiano. I Hebeteater­n hoppas jag till och med ha en flygel till mitt förfogande. Det är fantastisk­t och lyxigt att få spela på ett levande instrument!

TURNÉSCHEM­AT ÄR SPÄCKAT och nästa konsert ska ges redan på fredag, så det blir inget längre stopp i Trollhätta­n den här gången. * Född: 1973 i Trollhätta­n, där han växte upp. * Bor: i Göteborg. * Familj: Fru och två söner, mamma, pappa och flera syskon. * Diskografi: Det var väl inget mer med det (2005), I väntan på vad (-06), Undrar om det syns (-07), Så långt det är möjligt (-09), David Urwitz – samlingssk­iva för Norge (-10), Ta mig nånstans där solen skiner (-12), En gång i världen (-13), Ett försök till samling – David, vad är det du vill höra? (-15) och Jag fick ett piano av Pär och hans bror (-18) * Aktuell: Är ute på soloturné och spelar i kväll, torsdag, i Hebeteater­n, Trollhätta­n.

– Men jag ska väl hinna träffa mina föräldrar i alla fall, säger David, som med hjälp av sin pappa håller sig uppdaterad även när det gäller den lokala fotbollen.

– Skoftebyn är mitt favoritlag och jag håller koll på både dam- och herrlaget. Min pappa är fotbollsfa­natiker och går på allt, även FCT, så jag får lite rapporter.

TURNÉN PÅGÅR TILL slutet av maj. Efter det är planen en lagom mix av jobb och ledighet. Tanken är att göra runt tio spelningar under sommaren och en av dem avslöjar han redan nu.

– Den 18 juli spelar jag på Taubescene­n på Liseberg med mitt band. Det känns också kul!

 ?? Bild: STEFAN BENNHAGE ??
Bild: STEFAN BENNHAGE

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden