Ttela

Ny serie om överklassp­ar nära konkurs

- CECILIA MONTÉN/TT

Ann-sophie och Philip Drakenmun visar upp sitt lyckade liv genom skimrande Instagramf­ilter, planerar årets stora fest och lever lyxliv. Men under den välpolerad­e ytan i SVT:S nya komediseri­e, Katsching – lite pengar har ingen dött av, puttrar en personlig konkurs.

– Serien handlar egentligen om egoism, hur vi lever i dag i vår lyxiga i-landsvärld. Det blir en paradox: ju lyxigare liv man lever desto mer tänker man på sig själv. Och det finns något roligt i det, säger Per Andersson som spelar Philip Drakenmun och även har varit med och skrivit manus tillsamman­s med Håkan Johnsson.

KOMEDISERI­EN kretsar kring överklassp­aret Ann-sophie (Michelle Meadows) och Philip Drakenmun. Varje år arrangerar de en stor kärleksfes­t för att visa vännerna hur lyckliga de är och i år har Annsophie bestämt att festen ska ha Narnia-tema.

Samtidigt har Ann-sophie överlåtit familjeför­etaget till Philip, som utan hennes vetskap, håller på att köra det i botten. Han är nämligen en synnerlige­n inkompeten­t * Komediseri­en handlar om överklassp­aret Philip och Ann-sophie Drakenmuns till synes perfekta liv. Men vad Ann-sophie inte vet är att Philip håller på att köra hennes familjeför­etag i botten. * I rollerna syns bland andra Per Andersson (Grotesco, Parlamente­t), Michelle Meadows (Darling), Susanne Thorson (Jönssonlig­an – den perfekta stöten, En gång i Phuket), Jan Modin (Advokaten, Tusenbröde­r II) och låtskrivar­en Lasse Holm. För regin står Valdemar Westesson. * Serien sänds i åtta delar och har premiär på SVT1 fredagen den 20 april klockan 22.00.

riskkapita­list. Svärfar John (Jan Modin) tror att svärsonen gör ett toppenjobb och Ann-sophie spenderar pengar som om det inte fanns någon morgondag.

i en riktig

PHILIP SITTER ALLTSÅ rävsax.

– Han vill så väl men det blir så fel. Hans fru är född in i överklasse­n och är van vid att alltid ha pengar runt sig, så han kan inte säga till henne att allt är på väg att gå åt helvete, säger Per Andersson.

Katsching – lite pengar har ingen dött av har premiär i SVT1 i morgon, den 20 april.

 ?? Bild: PRESSBILD ?? RIKA - ÄN SÅ LÄNGE. Michelle Meadows och Per Andersson spelar huvudrolle­rna i Katsching – lite pengar har ingen dött av.
Bild: PRESSBILD RIKA - ÄN SÅ LÄNGE. Michelle Meadows och Per Andersson spelar huvudrolle­rna i Katsching – lite pengar har ingen dött av.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden