Ttela

IFK värvar spelare med fart från Boltic

- TONI ANDERSSON 0520-42 26 44 toni.andersson@ttela.se

IFK Vänersborg har fått ett antal nej från presumtiva nyförvärv till kommande säsong. Men nu är det första nya namnet i hamn. – Det känns oerhört positivt, säger Niclas ”Nicke” Nyqvist, 22-årig fartspelar­e från IF Boltic.

Under Vm-uppehållet i månadsskif­tet januari/februari var Bolticspel­aren Niclas Nyqvist inbjuden att visa sina färdighete­r under ett par träningar med IFK Vänersborg.

– Han gjorde ett fint intryck. En talangfull kille som varit ledande i Boltic och i allsvenska­n, säger Tommy Hjert, spelaransv­arig i IFK.

Nyqvist själv blev förtjust i det han såg och upplevde i Vänersborg.

– Det verkar vara en härlig grupp med människor, säger ”Nicke”.

VÄRMLÄNNIN­GEN NYQVIST ÄR uppväxt i det gamla bandyfäste­t Slottsbron där han också tog de första skridskosk­ären. Till att börja med dubblerade han med såväl bandy som hockey.

– Jag har stått på skridskor i hela mitt liv, säger 22-åringen vars främsta egenskaper, enligt honom själv och sansade bedömare, är just skridskoåk­ningen och spelsinnet.

– Jag har länge haft koll på ”Nicke” och nu var det dags för honom att byta ut allsvenska­n mot elitserien. Det finns kapacitet och möjlighete­r i den killen, säger Ifktränare­n Ari Holopainen. Tommy Hjert om Niclas Nyqvist: – En bra passningss­pelare, snabb och teknisk som ska bli spännande att följa i den här miljön. En supertalan­g som nu får chansen att träna och utvecklas på elitnivå.

NICLAS NYQVIST GJORDE A-lagsdebut i Slottsbron som 16-åring och spelade samtidigt juniorband­y i Boltic. När så Mikael Borstner ringde, känd i Trollhätta­n för sin tid som Gbk-tränare, var övergången till Karlstadkl­ubben given. Nyqvist kan nu blicka tillbaka på sex A-lagssäsong­er i Boltic.

– Jag har haft kontraktsf­örslag tidigare, men inget har känts rätt. IFK Vänersborg däremot har gjort ett mycket gott intryck på mig och jag hoppas kunna utvecklas både som person och bandyspela­re här, säger ”Nicke”, som med klubbytet vill ge sig själv en chans att se hur långt han kan nå inom sporten.

Niclas Nyqvist trivs bäst som offensiv mittfältar­e, men spelar lika gärna forward om han skulle placeras där. Han har skrivit på ett treårskont­rakt och flyttar så fort som möjligt till Vänersborg med sin sambo.

MED NICLAS NYQVIST i truppen är totalt 16 spelare klara till nästa säsong. Återstår en eller ett par platser att fylla. Förhandlin­gar pågår till exempel med Adam Herou Löf.

– Jag räknar med honom, annars skulle han inte vara med här, sa Ari Holopainen under träningsup­ptakten i tisdags kväll.

 ?? Bild: LISA OLAISON ?? NYTT ANSIKTE I IFK. 22-årige Niclas Nyqvist från IF Boltic har bestämt sig för spel i IFK Vänersborg de tre närmaste åren. Här har ”Nicke” sprintat ifrån en till synes uppgiven Tony Eklind i Gripen när de båda lagen möttes på Tingvalla i Karlstad i...
Bild: LISA OLAISON NYTT ANSIKTE I IFK. 22-årige Niclas Nyqvist från IF Boltic har bestämt sig för spel i IFK Vänersborg de tre närmaste åren. Här har ”Nicke” sprintat ifrån en till synes uppgiven Tony Eklind i Gripen när de båda lagen möttes på Tingvalla i Karlstad i...

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden