Ttela

Säreborn besviken efter uttåget

- KARL ANDERSSON 0520-42 26 00 karl.andersson@ttela.se

Nykomlinge­n Önnereds HK fick lämna Sm-slutspelet efter att ha förlorat matchserie­n mot Skuru med 0-3. – Vi hade hoppats ta hem en match i alla fall, säger ÖHK:S Linnéa Säreborn.

Linnéa är född och uppväxt i Vänersborg, och har varit instrument­al i Önnereds resa från allsvenska­n till Sm-slutspel på två säsonger. Under grundserie­n stod hon för 58 mål på 21 matcher när Önnered knep en slutlig sjätteplat­s i tabellen.

I kvartsfina­lsserien väntade serietvåan Skuru IK, som blev en övermäktig motståndar­e. Matchserie­n slutade 3-0 i Skurus favör sedan man vunnit med 30-23, 31-21 och 26-23.

– Vi kommer upp i hyfsad nivå, men vi räcker inte till ännu. Att de är bättre än oss är kanske inte så konstigt då hela deras trupp hade spelat slutspel innan och endast fyra av våra spelare hade slutspelsr­utin, berättar Linnéa Säreborn, som inte var helt nöjd med sin egen slutspelsd­ebut.

– Jag känner att jag inte kom upp på hundraproc­entig nivå. Samtidigt har jag gjort allt jag kunnat göra för att höja min form, säger Säreborn, som sett över hela säsongen är nöjd.

– Även om man är besviken just nu så var ändå säsongen totalt sett klart över förväntan.

Linnéa har ett år kvar på kontraktet och har för avsikt att stanna kvar i Göteborg.

– Jag kommer spela i Önnered även nästa säsong och det känns bra. Får vi behålla truppen och kan spetsa till den med några nyförvärv så kan vi bli riktigt starka. Vi kommer sätta högre krav på oss nästa säsong, då är vi inte nykomlinga­r längre.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden