Ttela

”Vi blir ruskigt jobbiga att möta”

- MARTIN AHLIN

2006 slutade ett profilstar­kt Sjuntorp fyra i division 5. Hur det går 2018? – Vi är minst lika bra som då, säger i alla fall lagkaptene­n Magnus Grönvall.

De senaste månadernas charmigast­e lokalfotbo­llsgäng? Den kampen måste Sjuntorps IF:S herrar vinna på knockout.

Först imponerade laget stort när man vann Trollhätte­sexan ifjol, därefter tog man sig hela vägen till final i Mellandags­cupen och sedan besegrades division 2-laget Vänersborg­s FK i utomhus-dm – en i det närmaste bragdartad bedrift.

Mitt i smeten i segervimle­t stod Magnus Grönvall, en spelare som varit föreningen trogen under i stort sett hela sin fotbollska­rriär.

– Ja, det var häftigt. Men hur jag rankar det? Jag har ju inte så stor meritlista att jämföra med. Att vi vann serien slår ju ändå högre, konstatera­r den 30-årige försvarare­n. Hur förklarar du den senaste tidens framgångar?

– Det är en mix av olika saker. Att ”Alex” (Karlström) och ”Tjomping” (Thomas Johansson) tog över är såklart en del. De har ett stort nätverk inom lokalfotbo­llen och ett föreningst­änk som passar bra i en liten klubb som Sjuntorp. De satsar på unga spelare och har klara och tydliga direktiv. Sedan har vi också väldigt många spelare som har en koppling till Sjuntorp och antingen bor eller har spelat här länge. Det är definitivt en annan del i det. Hur långt det räcker? Vem vet. – Den förväntnin­g man ska ha är att vi kommer vara ruskigt jobbiga att möta. Vi krigar för varandra och det syntes ju inte minst i matchen mot VFK. Även om de, med handen på hjärtat, borde ha satt ett par bollar, säger Magnus Grönvall.

 ?? Bild: PRIVAT ?? Magnus Grönvall, lagkapten i Sjuntorp.
Bild: PRIVAT Magnus Grönvall, lagkapten i Sjuntorp.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden