Ttela

Adolfsson: ”Vi ska vara seriefavor­it”

- MARTIN AHLIN

Många av spelarna är nya. Men för Alexander Adolfsson är Trollhätta­ns FK samma klubb som den alltid varit. – Det har känts som hemma från dag ett, säger hemvändare­n.

Knappast någon förening i området har haft samma spelaromsä­ttning som TFK sedan förra säsongens slut, när division 5-laget missade uppflyttni­ng med en hårsmåns marginal. Ett tiotal har kommit, ett tiotal har gått.

Och bland de nya finns flera etablerade namn, däribland det som tillhör Alexander Adolfsson. Precis som senast han var i TFK – säsongen 2013 – är han lagets kapten.

– Det är här man är uppväxt, så det har gått väldigt snabbt att komma in i det. Sedan har jag väl blandat och gett under försäsonge­n, men det tar ju alltid tid att komma in i något nytt. Annars känns det bra, säger han.

UNDER FÖRSÄSONGE­N HAR TFK slagit flera topplag i fyran, som Skepplanda, Kinna och Främmestad.

– Resultatmä­ssigt har det gått bra, men jag skulle inte säga att vi har gjort någon topprestat­ion än. Det finns mycket kvar att hämta, även om försvarssp­elet suttit bättre och bättre ju längre vi har kommit. Framåt har vi ju spets, det vet vi om.

För Alexander Adolfssons del innehåller hemkomsten också en extra krydda – nämligen möjlighete­n att få spela ihop med kompisen Eric Augustsson.

– Vi har umgåtts sedan vi var fem år och spelat väldigt mycket fotboll ihop. Nu har vi varit isär i några år och det var tveksamt ett tag om han skulle flytta hem överhuvudt­aget, men nu blev det så. Jag hade kanske hamnat i TFK i år ändå, men när Eric skrev på så bestämde jag mig helt och hållet, säger 30-åringen. Det verkar vara många som tror att ni ska jogga hem serien i år?

– Det är helt klart berättigat att vi ska vara seriefavor­it. Vårt eget mål är ju att vinna den här serien, så det är fullt förståelig­t. Men om folk tror att vi ska jogga hem den bara för att vi fått några spelare som spelat på högre nivå …

– Deras fotbolls-iq kan väl ifrågasätt­as, svarar Adolfsson och skrattar.

 ?? Bild: STEFAN BENNHAGE ?? HITTAT HEM. Alexander Adolfsson har kommit hem igen, till Trollhätta­ns FK. ”Det är här man är uppväxt, så det har gått väldigt snabbt att komma in i det”, säger han.
Bild: STEFAN BENNHAGE HITTAT HEM. Alexander Adolfsson har kommit hem igen, till Trollhätta­ns FK. ”Det är här man är uppväxt, så det har gått väldigt snabbt att komma in i det”, säger han.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden