Ttela

Gasal satsar på nytt i Syrianska

- MARTIN AHLIN

Han har spelat i den bosniska andraligan och provtränat med FCT. Men även i år är det Syrianska som gäller för Dino Gasal. – Jag hoppas att jag kan slippa skador nu, säger mittbacken.

Gasal kom till Sverige 2011 från Bosnien och Hercegovin­a, gjorde en säsong i IFK Lammhult och återvände sedan till hemlandet innan han var tillbaka 2013. Och det blev succé direkt på fotbollsfr­onten: han var med och vann femman med Trollhätta­ns FK.

Det resulterad­e i ett provspel med FC Trollhätta­n – men istället valde Dino Gasal att ta en paus från sporten.

– Jag tränade med dem i två veckor, men i samma veva skulle vi få vårt första barn och jag var helt ofokuserad under träningarn­a. Det finns ju mycket annat än fotboll som är viktigt, och familjen kommer alltid först, säger 25-åringen.

Ifjol blev det bara ett fåtal matcher med Trollhätta­ns Syrianska på grund av en fotskada, men i år hoppas den tekniske försvarare­n kunna delta desto mer. Och på så sätt bidra till att laget förbättrar 2017 års tredjeplat­s.

– Derbyna blir roliga, särskilt mot TFK, men det kommer bli viktigt att vinna mot lagen som ligger längre ner i tabellen också. Där lyckades vi inte lika bra förra året, säger Gasal som dessutom lovar att minska kortsamlan­det under den här säsongen…

– Alltså, vi från Balkan har ju alltid ett hett temperamen­t, men jag har lovat mig själv och de andra att jag ska försöka att inte få så många gula kort. Jag ska hålla tyst och inte prata med domaren mer, säger han och skrattar. Edet-vinninga SIL-TFK Sjuntorp-lundsbrunn

 ?? Bild: PRIVAT ?? Dino Gasal, mittback i Trollhätta­n Syrianska.
Bild: PRIVAT Dino Gasal, mittback i Trollhätta­n Syrianska.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden