Ttela

Mats blir målfarliga­re med åren

- MARTIN AHLIN

Han är som ett fint årgångsvin. Spelande Edet-tränaren Mats Johansson, alltså. – Nä, det vet jag inte. Men jag har ju aldrig spelat forward förut heller, säger den målfarlige 39-åringen.

Det blev 16 fullträffa­r ifjol för Mats Johansson när Edet slutade på fjärde plats i den västra femman. Han har fortsatt på ungefär samma sätt under den här försäsonge­n.

Totalt har anfallaren skickat nio bollar i nät.

– Ja, det har fortsatt lite som i serien där det gick bra målmässigt, säger Johansson som tidigare i karriären ofta figurerade på mittfältet.

Det har han också haft nytta av i sin nya roll.

– Jag kanske går lite under radarn genom att gå ner i planen som forward. Sedan handlar det såklart även om bra passningar från mina lagkamrate­r.

Hur ser ett typiskt Mats Johansson-mål ut?

– Jag har inte gjort så mycket mål tidigare, utan de som har blivit har kommit på frispark. Och det har jag fortsatt med att göra. Annars är det väl mycket inne i straffområ­det och på inlägg, konstatera­r han.

Samtidigt är det i defensiven som Edet tagit störst steg sedan slutet av förra säsongen. Man har också lyckats höja sin högstanivå ytterligar­e ett snäpp.

– När vi är bra, som vi har varit i DM, så är vi bättre än under förra året. Det är jag ju nöjd med. Sedan handlar det om att minimera misstagen när vi har våra dåliga stunder. Det var ju det vi åkte dit på förra säsongen när vi gjorde fyra dåliga matcher på raken och serieseger­n plötsligt var väck.

 ?? Bild: STINSEN ANDERSSON ?? Mats Johansson är på jakt efter nya mål med sitt Edet FK under den kommande säsongen.
Bild: STINSEN ANDERSSON Mats Johansson är på jakt efter nya mål med sitt Edet FK under den kommande säsongen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden