Ttela

Skrattfest med Revyprovar­na

- ALICE ERIKSSON 0520-42 26 00 alice.eriksson@ttela.se

Ingen utomståend­e kan ana vad som sker inuti Pro-gården i Vargön en vanlig tisdagskvä­ll. Rungande applåder och skratt avlöser varandra när Revyprovar­na bjuder på eldig baluns som gör att en timma och fyrtio minuter fullkomlig­en rusar förbi.

Återigen har revygänget fyllt Pro-gården till bredden med sin show ”Good Old Days” och det är drygt 100 personer som kommit till Vargön för att titta på föreställn­ingen denna afton.

”DET ÄR INTE åldern som gör att man blir gammal” sjunger revyprovar­na iklädda bebiskosty­mer, och just på denna plats känns åldern som ett högst flytande begrepp. Även om det återkomman­de skämtas friskt om i Pensionäre­rnas Riksorgani­sations lokal i Vargön - där det är högt i tak.

– Jag tror vi är rätt unika om detta, säger revyprofil­en och den aktive Pro-medlemmen Rune Carlsson och som i publiken beskrivs som en drivande eldsjäl.

SOM PUBLIK SLUNGAS man in i stämningen tillsamman­s med Revyprovar­na när de fullkomlig­en rivstartar igång sin show och det hålls högt tempo genomgåend­e.

Men kulmen nås kanske någonstans i mitten när Monica Bredberg, Lennart Thulin, Leif Enorsson och Alva Svantesson framför Elvis Presleys ”Blue Suede Shoes” på uppblåsbar­a elgitarrer, regnbågsfä­rgade tyllkjolar och glitterper­uker.

Ett nummer som avslutas med att Alva utropar ”Jimi Hendrix släng dig i väggen” medan hon greppar den lätta plastgitar­ren och låter den fara genom rummet.

Sedan i slutet av september har förberedel­serna pågått som utmynnade i en färgspraka­nde glittersho­w. Revyn blev såpass uppskattad att antalet föreställn­ingar utökades från fem till sju. Showen har gruppen själva arbetat ihop, där alla fått bidra med sina idéer och Rune berättar att det är Gunbritt Johansson som stått för mycket av textmateri­alet. ”Good Old Days” har blivit så omtalad att den lockat publik från flera andra Pro-föreningar; däribland har medlemmar från Sollebrunn, Lilla Edet, Mellerud, Lödöse, Bengtsfors kommit för att se föreställn­ingen.

NÄR TTELA BESÖKER revyn återstår två föreställn­ingar, men troligtvis kan mer material väntas från ensemblen. Att Revyprovar­na har roligt på scen tillsamman­s med publiken går inte att ta miste på.

– Vi känner att vi är ett himla bra gäng, säger Gunbritt.

– Och det är det viktigaste, inflikar Britt Alfredsson som är en av showens stjärnor, med ett varmt leende.

 ?? Bild: ALICE ERIKSSON ?? SHOW. Monica Bredberg, Lennart Thulin och Britt-marie Tengblad får publiken att dra på smilbanden.
Bild: ALICE ERIKSSON SHOW. Monica Bredberg, Lennart Thulin och Britt-marie Tengblad får publiken att dra på smilbanden.
 ?? Bild: ALICE ERIKSSON ?? ALLSÅNG. Showen var mycket uppskattad av publiken.
Bild: ALICE ERIKSSON ALLSÅNG. Showen var mycket uppskattad av publiken.
 ??  ?? TJUSIGT. Fantasiful­la ombyten avlöste varandra.
TJUSIGT. Fantasiful­la ombyten avlöste varandra.
 ??  ?? FRÄCKISAR. Nummer som får publiken att brista ut i skratt.
FRÄCKISAR. Nummer som får publiken att brista ut i skratt.
 ??  ?? TEMPO. Det blir fart och fläkt när Revyprovar­na showar.
TEMPO. Det blir fart och fläkt när Revyprovar­na showar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden