Ttela

SM-GULD FÖR JOAKIM FRÅN VARGÖN

- JOHANNA JOSEPHSSON 0520-42 27 46 johanna.josephsson@ttela.se

”Vi tog vara på att vi var underdogs och tänkte att vi redan hade vunnit ett silver” JOAKIM LINDBOM

För tre år sedan hade Joakim Lindbom, från Vargön, inte ens tänkt tanken att han skulle spela volleyboll på elitnivå. Nu kan han titulera sig svensk mästare i samma sport. – Det har inte riktigt sjunkit in än, säger han, dagen efter Smguldet.

För tre år sedan flyttade Vargönsone­n Joakim Lindbom till Halmstad för att plugga hälsopedag­ogik på högskolan. Då hade han spelat volleyboll i Trollhätta­ns VK i tre år och sökte sig därför till Hylte/ Halmstad för att få möjlighet att fortsätta träna.

Det visade sig bli ett lyckodrag.

SEDAN DESS HAR hans utveckling gått spikrakt uppåt, och i söndags blev han för första gången svensk mästare.

– Det här fanns inte på kartan för tre år sedan. Jag trodde inte ens att jag skulle spela i elitserien, och absolut inte att jag skulle ta Smguld. Men det har varit tre otroliga år i Halmstad, säger 22-årige Lindbom.

ATT HYLTE/HALMSTAD SKULLE stå som svensk mästare i slutet av säsongen har inte alls varit en självklarh­et under säsongen. Motståndar­en i finalen var nämligen suveräne Linköping som med endast en förlust vann grundserie­n i överlägsen stil, hela tolv poäng före Hylte/ Halmstad på andraplats­en.

– VI VAR verkligen inte favoriter i finalen. Linköping är större än oss, både fysiskt och på längden och har flera spelare med rutin. Och de hade vunnit alla matcher mot oss under säsongen, säger Lindbom och fortsätter:

– Men vi tog vara på att vi var underdogs och tänkte att vi redan hade vunnit ett silver. All press var på dem, vi hade inget att förlora.

En vinnande taktik som ledde till att Lindbom och hans lagkompisa­r vann första finalmatch­en med 3-2 och andra med 3-1. Sedan behövdes bara en vinst till för att säkra guldet, och den kom redan i tredje mötet.

– DET VAR en svängig match som gick väldigt upp och ner. Det var mycket kämpaglöd och vilja som avgjorde. Det var en spännande match, och emellanåt var det väldigt nervöst, säger Lindbom, som själv fick hoppa in och blocka matchbolle­n tillsamman­s med lagkompise­n Philip Petterson vilket gjorde att laget säkrade Sm-guldet.

Men ett färskt Sm-guld i bagaget summerar Lindbom sin säsong så här:

– Även om jag inte spelat så mycket så har min säsong varit otroligt bra och jag har utvecklats mycket. Och när jag har fått spela har jag visat vad jag går för. Vad tänker du om framtiden?

– Nu är jag bara ännu mer sugen på att få mer speltid. När man har spelat Sm-final och fått visa upp sig har man en bra situation, så jag ser positivt på framtiden.

Om det blir fler Sm-guld för Vargönsone­n återstår att se, klart är att en spännande framtid väntar.

 ?? Bild: PRIVAT ?? GLÄDJE. Joakim Lindbom, nummer 13, firar Sm-guldet tillsamman­s med lagkompisa­rna efter tre raka segrar mot Linköping.
Bild: PRIVAT GLÄDJE. Joakim Lindbom, nummer 13, firar Sm-guldet tillsamman­s med lagkompisa­rna efter tre raka segrar mot Linköping.
 ?? Bild: PRIVAT ?? GULDHATTAR. Bartek Sulinski, Joakim Lindbom, Nicholas Goodell och Stefan Andreasson i klädda både guldhattar och guldmedalj­er.
Bild: PRIVAT GULDHATTAR. Bartek Sulinski, Joakim Lindbom, Nicholas Goodell och Stefan Andreasson i klädda både guldhattar och guldmedalj­er.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden